Забрањена историја

Историја Срба је украдена, унакажена и сада се користи као пропаганда!

Историја Срба је „унакажена и украдена“ и створена је једна пропагандна историја против Срба која је формулисана у Бечу, убачена преко Берлинског конгреса и која нам је наметнута, сматра обновитељ српске историографске школе Јован Деретић.

jovan-deretic

„Наши ђаци још уче аустроугарску пропаганду – антисрпску уместо националне историје“, рекао је Деретић.

Он је истакао да његов рад није једна теза, већ широки научни рад заснован на великом броју докумената и доказа – рад од пуних 50 година истраживања, писања, прикупљања података.

ilirska-srbija-jovan-i-dereticДеретић је у Епархијском дому у Требињу представио књигу „Илирска Србија“- коауторски рад са Драгољубом Антићем о српској историји пре средњовековне династије Немањића.

Он каже да књига „Илирска Србија“ обухвата период од петог до дванаестог века, период који је на Берлинском конгресу био забрањен Србима да изучавају.

Деретић је истакао да историја пре Немањића, између осталог, била забрањена зато што је Истра била део Србије, зато што је Карло Велики водио рат против Србије око Истре…

Једним од феномена Деретић сматра то што је Требиње једно време, од 926. до 1000. године било главни град Србије, а да се то није знало и да се крило.

„Ако се каже да је Требиње било престоница Србије како ће да се поштује онај налог Беча да преко Дрине и Дунава ништа није ваше“, каже Деретић.

Коментари (1)

  1. Srdan каже:

    Saharow Price za nas a ne za Siptare Theuerman i Mogerini stacemo u EU kad nema sloboda za nas

Напиши коментар