Свет

Игор Стрелков: за месец дана смо ликвидирали више од сто Јенкија из Приватне војне агенције

igor_strelkov

Пале и газе све пред собом

Према изјавама министра одбране Доњецке републике, за месец дана борби на територијама народних република ликвидирано је преко сто држављана САД-а, већином плаћеника.

Редовни извештаји Игора Стрелкова указују да су током периода активних борби силе народне војске ликвидирале више од сто Американаца. Успели су да ликвидирају доста сарадника ЦОА, плаћеника из Приватних војних агенција (ПВА).

„За месец дана борбе на територији Доњецке и Луганске народне републике ликвидирано је више од сто американаца, и то: 25 сарадника ЦОА (13 убијених, 12 тешко рањених) и 70 плаћеника. Приватна војна компанија „ASBS Othago“ је изгубила 8 људи (снајпериста), ПВА „Грејстон“, „Хелоу Траст“, „Академи“ – 64 човека“ – саопштава прес-центар Доњецке републике.

Раније је Стрелков истицао, да генералну координацију и управљање војним јединицама Украјине врше страни специјалисти.

„Њихова машина (украјинска армија, прим. ред.) се не може зауставити, али сада њоме управљају компетентни момци преко океана. И ти момци сад шибају ту разваљену машину да иде напред, да пали и гази све пред собом“ – каже један од проруских лидера.

Уз то је Стрелков са жаљењем додао да власти РФ као и пре гледају на проруске регионе као на „део Украјине који се дигао“ и желе да помогну. За разлику од односа „прекограничних партнера“ према самопроглашеним властима у Кијеву.

„Или ће Новорусија бити у целини предата, или ће морати да се ратује за њу свим силама. Трећег нема – све остале могућности су успешно, мада уз гађење прошли кроз пробаву“ – сматра Игор Стрелков.

Коментари (3)

 1. zoranu каже:

  Putin je dosao u situaciju kao i Milosevic 90’tih. Bojim se da ce i zavrsiti isto kao i on. Prevarit ce ga latini…

  1. miloš каже:

   Teško da može doći do te situacije Rusija je velika država i ima nuklearno naoružanje koje Milošević nije posedovao za vreme 90-tih tako da se sa Putinom nije zajebavati. Videćemo tek šta će biti…

 2. Zoran каже:

  Што више мртвих, или још боље, оскаћених америкнаца и енглеза, то боље за све народе света. Ту гамад треба истребити и треба их “рокати” кад год се укаже шанса. Волео бих да им се враћају у базе, хиљаде и хиљаде, џакова са њиховим трупинама.

Напиши коментар