Србија

ГОТОВ ЈЕ: Пада Ђилас!

СПС сумња да Демократска странка стоји иза монтиране афере која је већ неколико дана главна тема у медијима

Пада Београд!

Промена власти у Београду све је извеснија, нарочито након изјаве премијера и председника СПС Ивице Дачића у којој отвара ово питање, сматра аналитичар Дејан Вук Станковић.

Премијер Дачић је после оптужби да се састајао с Родољубом Радуловићем, званим Миша Банана, рекао да не постоји ниједан озбиљан политички разлог за одржавање ванредних избора, а опозиционој Демократској странци, за коју сматра да стоји иза напада на њега, поручио је:

– Видим да неке странке, па и председник ДС траже изборе, али није ми јасно да ли у странци или у Београду?

Дејан Вук Станковић разуме Дачићеву поруку:

– Изјава премијера Дачића је порука за СНС да су социјалисти у овом тренутку спремни да учествују у процесу промене власти у Београду – рекао је Станковић. Он, међутим, сматра да ће напредњаци одвојено посматрати и процес смене власти у Београду и процес решавања контроверзи у вези са афером „Шарић“.

– То су за њих две одвојене ствари, премда је Дачићева мотивација за изјашњавање о смени власти у Београду последица схватања да иза афере о којој се већ неколико дана прича у медијима стоји Демократска странка, односно њен врх – навео је Станковић.

ГОТОВ ЈЕ: Пада Ђилас!

Пајтић: ПУПС нам је партнер

Заменик председника ДС Бојан Пајтић сматра да би прекомпоновање власти у Београду био политички авантуризам и да би се обило о главу онима који би то покушали.- Не очекујем да ће се било ко у владајућој коалицији усудити да иде против воље Београђана – рекао је Пајтић и додао:- То би се свакако обило о главу онима који би то покушали. ДС је спреман за изборе у организационом и политичком смислу, а њен природни партнер биле би странке националних мањина и ПУПС, који се, како је подсетио, залаже за бољи положај пензионера и принцип солидарности који би важио за све.

 

Извор: Курир

Напиши коментар