Србија

„ГЕЈ“ лоби у основним школама Србије! – 2. део

Линк за први део: Веровали или не: „ГЕЈ“ лоби у основним школама Србије!

Академија централно-европских школа (АЦЕС) је, посредством Министарства просвете Србије без икаквог тендера, експериментално увела у основне и средње школе наставни програм – „Ја и други: Откривање разноврсности око мене и у мени“. Програм се из године у годину све више шири по Србији, тако да је већ ушао у 41 основну школу.

aces-different-but-the-same

АЦЕС сврху свог постојања објашњава овако:

„У данашњем друштву, разноврсност је норма, а не изузетак: људи различитих националности, религија, годишта, пола и сексуалне оријентације живе заједно и требало би да се једнако односе једни према другима. Нажалост, имамо тенденцију да се плаше они који су другачији од нас. Брзо се прави разлика између „нас“ и „других“ и они који нису чланови „наше групе“ су често у „неповољном положају“. Ово је дискриминирајуће и контрапродуктовно код различитости, која треба да се поштују и промовишу, што подстиче иновације и креативност. Стога, неопходно је да се бори против предрасуда и да једни друге упознају боље. Школе, а посебно школски пројекти као што је АЦЕС, пружају могућност интеракције са људима из различитих окружења, као и узајамне размене искустава и учења.“

У сопственом опису организације већ су очигледне реченице које користе ЛГБТ организације у свету, па и у Србији.

Школски камп АЦЕС у Бечу:

[vimeo id=”11257601″ align=”center” maxwidth=”675″]

А ево и конкретних чињеница:

Мрежу АЦЕС је основала ЕРСТЕ Фондација 2006. године. За координацију иницијативе су задужене непрофитне организације Интеркултурални центар из Аустрије и Вчели Дом из Словачке, уз подршку министарстава образовања свих земаља чланица: Чешка, Словачка, Аустрија, Мађарска, Молдавија, Румунија, Бугарска, Албанија и све републике бивше Југославије (www.aces.or.at). Циљ је да се омогући и унапреди културни дијалог и сарадња младих људи у различитим земљама, као и да се створи мрежа међусобне размене знања, учења и иновативности. До сада је у ацес програму учествовало око 23000 ученика и 3000 наставника.

Журка у „ACES“ кампу

Журка у „ACES“ кампу

Затим на страници ЕРСТЕ фондације (www.erstestiftung.org) која говори о борби фондације за полну равноправност, на крају текста пише: “Феминистички покрети, ЛГБТ активизам и лечење сексуалних мањина су најчешћи проблем у дебатама централне и југоисточне Европе.”

Међутим оно што се не помиње отворено на сајту „ERSTE“ фондације је да је „ACES“ прикривени део мреже „Асексуална видљивост и едукација – АВЕН“ („Asexual Visibility and Education Network – AVEN“), у свету познатија под називом „ASEXY”. На сајту се може уочити да мрежа има испоставе за 16 држава, али ни једна у земљама централне Европе (www.asexuality.org). Па наравно, јер тај део Европе (и Србију) преузима мрежа под називом „ACES“.

Биљана Србљановић - заштитно лице ЕРСТЕ фондације у Србији

Биљана Србљановић – заштитно лице ЕРСТЕ фондације у Србији

“ASEXY” организација се бави асексуалним људима, популарно званим „асови“ („aces“). Поређења ради, исто као што се израз „геј“ („gay“) користи за хомосексуалце.

Асексуалне особе („aces“) живе у некој врсти целибата (немају сексуалне односе), али не из религиозних разлога, већ зато што немају потребу и жељу за сексом.

“ASEXY” такве људе учлањују у своју организацију, где им се објашњава да они греше у томе што размишљају о односу са супротним полом, већ да треба да промене своју сексуалну оријентацију и покушају да ступе у љубавни однос са истим (односно својим) полом.

Е у тој тачки видимо сврху прикривеног уласка у основне школе, јер је рано адолесцентско доба детета управо период у којем наша деца спознају своју сексуалност. Е сад замислите патријахално-конзервативну породицу у којој родитељи из стида не разговарају отворено са својом децом о њиховим сексуалним предрасудама и проблемима. Наравно да је школа тај други извор информација, а у њој „ACES“ нашој деци објашњава да то што још увек (са својих 12-15 година) нису имали свој први сексуални однос са супротним полом, значи да то треба да покушају са истим полом.

(Наставиће се…)

***Позивамо све родитеље основаца и средњошколаца који желе на било који начин да подрже борбу за протеривање овог подлог удружења педера и лезбејки из свих наших школа, да се јаве покрету Двери – повереништво Вождовац.

За Двери Вождовац: Саша Н. и Чедомир Љ.

29.03.2014.

Коментари (2)

  1. Zoran каже:

    Лезбуше треба добро покарати, ради преваспитања, а осталу багру усмерити на ” добровољне радне акције”.

  2. Корнелиjе Кодреану каже:

    За ове болеснике треба отворити радне логоре, па да тамо раде нешто корисно. Jака ствар, трпаjу се у дупе и свима нама покушаваjу то да наметну.

Напиши коментар