Свет

Енглеска наредила уништење или максимално смањење Србије!

Пише: др Ђорђе БЛАГОЈЕВИЋ, професор Машинског факултета у Београду

Нисам геополитичар и не знам довољно о свим тајнама «оних који одлучују», али неке ствари су јасне и лаику.

Једно острво, које у трећем свету називају центром зла, већ неколико векова држи под контролом добар део света. Колонијализам није нестао, само је променио облик.

Сада је ударна песница премештена на други континент, али је „мозак“ остао на том острву зла. А неке земље том центру сметају.

Једне зато што су, једноставно, исувише ојачале па прете да постану локалне силе, друге јер љубоморно чувају своје природне ресурсе и не продају их у бесцење, треће напросто зато што су, као мале а независне, «лош пример» за друге.

Србија има помало од свега овога, али овако слаба, јадна, осиромашена, са окупационом влашћу, заиста не представља никакав проблем великим силама. А англосаксонска агресија на Србију траје, у разним облицима, већ читав век.

Па шта то Србија има тако значајно да би је неупоредиво јачи константно кињили, малтретирали, рушили, уништавали? Искрено – не знам. Не видим то нашу снагу у којој они виде толику опасност. Поготову не у данашњој Србији.

Неки сматрају да је једноставно српски народ означен као «реметилачки фактор», као народ чији се поступци не могу предвидети модерним психо-математичким методама јер често доноси значајне одлуке искључиво на основу емоција. А познато је да се емоције не могу моделирати математичким методама. Како рече покојни Момо Капор: «ми једноставно не можемо да уђемо у њихов компјутер». Ово ми још делује највероватније.

Што год био разлог, англосаксонски атак на Србију траје још од Првог српског устанка. Наполеон је гурнут на Русију да би се осигурао опстанак Османске империје и устанак је пропао.

Србија се ипак коначно ослободила и од тада трају покушаји да се она смањи, по могућству потпуно уништи. Један од циљева Уједињеног Краљевства у Првом светском рату било је уништење или максимално смањење Србије. Постоји званични документ о томе!

Није успело јер је Србија преживела геноцид и Српска војска однела коначну победу. Ако не може силом, употреби лукавост. Свака Србија већа од «београдског пашалука» је за Енглезе «Велика Србија», па је зато направљена Југославија. Кукавичије јаје српском народу за будући нови геноцид.

Британска служба је злоупотребила патриотска осећања народа и организовала пуч од 27. марта. Добили смо Јасеновац, јаме, стратишта у Крагујевцу Краљеву, Земуну… «пријатељске» бомбе наших «савезника» и коначно поново Југославију (кобајаги комунистичку), али уствари опет под контролом једног британског агента.

Један други агент, на платном списку „интелиџент Сервиса“ од раних тридесетих година звао се Анте Павелић…

Међутим, не иде све увек по плановима. Онај кобајаги комунистички ипак је умео да, у оквирима који су му били дозвољени, створи једну проспреритетну и успешну државу. Није та држава живела од страних кредита, као што нас данас лажу.

Живела је захваљујућу успешном пословању у целом трећем свету» и шире од тога. Нема места на Земљи где наши грађевинари нису градили. Нема несврстане државе која није куповала наше оружје, а многе су куповале и нашу технологију. Технологију једне «технолошки заостале земље» Ма хајте молим вас! Али, све је то ипак било под контролом и прст је увек био на окидачу, ако затреба. А Срби су уживали у високом стандарду, безбрижном животу и спавали.

И, одједном се пробудише Срби. Једна реченица је као неколико милиграма иницијалног експлозива изазвала експлозију притајеног незадовољства. Не социјалног, јер га тада још није било, већ неког другог, националног, личног, поносног. Изгледало нам је то тада као да се рађа нека нова Србија, снажна и моћна. Али, прст је већ био на окидачу, само га је требало стиснути.

Активиран је Давно сачињени план разбијања Југославије, сатанизовања српског народа, новог геноцида. План се реализовао, али недовољно успешно. Срби овога пута нису вољно отишли у јаме, бранили су се. Никада им неће бити опроштено што нису пристали на нови, трећи геноцид у 20-ом веку. И колико год били сатанизовани, нису престајали да се бране.

Нехумане санкције су уништиле економију, али Срби су и то преживели. Англосаксонски олош је кренуо у следећу етапу плана – отворену агресију, супротно међународном праву. Скоро три месеца је трајао њихов крвави вампирски пир над 100 пута слабијим непријатељем, али Србија је одолевала. Онда су дошле отворене уцене. Ако не потпишете, неће вас бити, употребићемо све чиме располажемо, ако буде потребно и нуклеарно оружје!

И, Он је схватио да ипак нема ничег пречег од опстанка народа. Српском народу је било доста «победа» у којима су губили значајну масу становништва. Ипак остала је и држава, каква-таква са делом територије окупираном од стране сатанистичке империје, али ипак држава.

Долази следећа фаза, права «уметност» англосаксонске покварености. Ако ни силом не успеш, пређи на подвалу, интриге. Организован је пуч од 5. октобра 2000. и дошла је нова «демократска» власт. Власт чији једини циљ је био да уништи оно што бомбе нису успеле да униште. Економију, банкарство, индустрију, пољопривреду. И, наравно све националне стубове. Војску, Цркву, Академију…

Дошли су неки нови људи, «млади лепи и паметни» (пример њихове младости је Мићуновић, лепоте Чанак, а памети сви до једног). Али један од њих је коначно схватио «да се држава не може градити на издаји» и нешто је зуцнуо, и… одмах је устрељен. Остали су били «паметнији» и држали се задатка.

Држе га се и даље.

И шта нам је чинити? Нема решења на локалном плану, нажалост. Неопходно је комплетно преуређење државе – да она постане стварно држава. Држава која ће бринути о својим грађанима и њиховој будућности. Јер, производња и технологија је неодвојива од других аспеката уређења државе: економије, образовања, васпитања, и на крају крајева моралног стања нације.

Али, то мора да се уради одмах, јер нове фабрике се и могу купити ако се има новац, али једном изгубљено знање се не може надокнадити кад време одради своје.

Како сада ствари стоје, наше нове генерације неће имати ко да научи!

Коментари (23)

 1. Mile каже:

  Енглеско масонско зло је база где се формира васпитава и школује владајућа елита. Они држи са тим својим институцијама апсолутну власт и управља ,владју, по свету свјом продуженим рукама, марионетским владама тих држава.

 2. LJubica каже:

  Nama “milosrdne”bombe tri puta u proslom veku ,a njima nadam se u ovom veku.Pravda je spora ali dostizna.

  1. Ђурић Милош Трстеник каже:

   Даће бог да осете и они мало како помаже нечији милосрдни анђео по њиховим главама

 3. ZARKI UROSEVIC каже:

  Briitansko jezuitsko jidis vlast je toliko zla nanela ne samo srbima vec celom svetu da je red i da nestanu kao oligarhija izmisljenih i umisljenih bezveznjaka HOMOSA

 4. MickoNYC каже:

  Fantastican text, pre svega tacan, trebalo bi da sluzi kao bukvar svim buducim vladarima Srbije…i pre svega ovim sadasnjim. Sve zlo ove planete kuva se na tom ostrvu. Potrebno je da ojacamo maksimalno svoju vojsku , “zahvalimo se EU” za sve sto su ucinili za nas do sad, i pridruzimo se Ruskom odbrambenom savezu. Pod Hitno !

  1. Ђурић Милош Трстеник каже:

   Па треба ал ко то да спроведе кад су ови љигави политичари подмићени и само раде како им се нареди

 5. branko каже:

  Micko svaka ti je na mestu. Svaka čast i ja i mnogo naših istomišljenika smo za pdhitno pridruživanje majci Rusiji i da naša vojska ojača zahvaljujući našim bratskim Rusima.Drugog izlaza mi nemamo. eu NE!

 6. Ja каже:

  Komentar normalnog obrazovanog čoveka, inženjerske pragmatičnosti, istu priču pričam 30 godina dragi kolega, ali ono što mašinci mogu iz minimuma informacija izvući za druge profesije je teška tema i nepoznato.

 7. sandra каже:

  Kosmicko poravnanje nece mimoici nikoga! Verovatno je sada doslo vreme za to. Stari racuni su dosli na naplatu sa kamatom. Amin!

 8. zoki каже:

  E pa Sandrice neka te Bog cuje i odredi samo ono sto ovi zlocinci zasluzuju!nece im biti lako, a kamata ce se obracunavati… ne u funtima, ili evrima, cak ni u dolarima, jer oni to imaju, opljackali su ceo svet, nego ce oni doziveti Pakao !AMIN

 9. ZDRAVKO каже:

  SOROS ROTSILD TO JE TO

 10. Zoran каже:

  На жалост: тужна и сурова истина. Надам се , да ћемо се једног дана опаметити и отерати у “три лепе пи..материне” све западне дужебрижнике. Само војно јака Србија је гарант будућности и опстанка будућих генерација.

  1. Ђурић Милош Трстеник каже:

   Јаоооо мајко моја па како војно јака Србија кад људи не иду у војску,какоооо питам ја вас.Ту ни Коперфилд не може помоћи

 11. ljubisav каже:

  kasno je za bilo sta,usla voda u usi!!!

 12. igor каже:

  cekaome dril trebaosam biti pripadnik jso

 13. djape каже:

  Pogledajte na yutjubu docek nase mlade reprezentacije,koja je prvak sveta u fudbalu i videcete da smo zivi i da nam nista ne mogu.Sve klinci a nacionalno osvesteni,pevaju o Kosovu,klicu Srbiji e tog se oni plase….

 14. Sone каже:

  Ovo sa migrantima je njihovo maslo.

 15. DRAGANešković каже:

  Rešenje je u kompletnom preuređenje države Srbije po principu “SERVIS-a”.
  Država Srbija koja će pružiti i sprovoditi građanima Srbije sigurnost, bezbednost, garantovati i obezbeđivati životne potrebe, slobodu izbora kroz sprovođenja sve opšteg interesa. Država Srbijha mora i treba da ima sistem nadzora, uvida i kontrole da bi sprovodila sistskog momentalnog sankcionisanja ko god nametne ili sprovodi svoj egoistički, okrutni i nemilosrdni interes. Ni jedan političar u ovoj transformisanoj državi Srbiji više neće smeti da išta izgovori iligovoriu u “prvom licu jednine”, šta on misli i slične gluposti, već, samo i isključivo rečnikom sredine koju predstavlja i zastupa, ako mu se pak omane i napravi grešku, momentalno sledi suspenzija sa javne funkcije od opšteg javnog interesa i više nikad sa njegovim ostatkom života-življenja neće moći da očekuje da će se ponovo baviti javnim radom-poslom, niti da očekuje bilo kakav posao u javnim preduzećima, institucijama i slično. Sve ima svoju cenu i cena će biti ovakva jer kako seješ tako ćeš i požnjeti.
  Osnovovog preuređenja državnog sistema države Srbije po principu “SERVIS-a” će se ogledati samo i isključivo u jednoj opštoj državnoj činjenici a ona glasi.:
  “VAŠE PRAVO NE SME DA UGROZI MOJE PRAVO, JER MOJE PRAVO NE UGROŽAVA VAŠE PRAVO”. TAČKA.
  Današnji državni sistem države Srbije, “Sistem REPREZENTATIVNE DEMOKRATIJE” možemo i umemo da ga transformišemo u “DIREKTNU – NEPOSREDNU DEMOKRATIJU”, jer je to konačno i životno Rešenje za sve građane u državi Srbiji. Izlaz postoji za sve. Izlazuvek postoji za sve. Izlaz postoji. Ovo je taj izlaz za sve nas u državi Srbiji, ovo je to konačno Rešenje i za samu državu Srbiju kao i za sve nas da bi opstali i svojim životima potvrdili,sam život države Srbije. pozz. DRAGANešković

 16. Knez Begradske Nahije каже:

  Anglo-Germanska unija Vatikan i London spaja ih organizacija Le Cercle i red Svetog Đorđa Konstantinopoljskog Koje je vodio Otto Von Hasburg do svoje smrti 2010 Cilj je negacija Versajskog sporazuma i podela uticaja između osovine Vatikan-Berlin i Londona Mi i uz nas Bugarska, Grčka i Mađarska konkretno treba da pripadnemo Novom Svetom Rimskom Carstvu Papskoj državi na čelu sa Hasburškom monarhijom Slom sistema koji se dovršava biće zapečaćen obnavljanjem Srpske monarhije pod Aleksandrom II Karađorđevićem i njegovom Katoličkom ženom Oboje su članovi i Le Cercla i Reda Sv. Đorđa dok njegov krunski savet čine uglavnom kadrovi Londonske škole ekonomije Matične kuće Soroša,MMF i Svetske banke. Glavna operativa im je Marketinška agencija SAS Intelligence (sada samo Intelligence 🙂 ) u ulici Vojvode Stepe u Beogradu. To je plan aktivan od 1945 godine arhitekta je Otto Von Hasburg koji preko svojih lobističkih grupacija uz pomoć Vatikanske Opus Dei tajne službe imao veliki uticaj na centre moći u Londonu i Vašingtonu. Otto Von Hasburg izmedju ostalog je Kralj Hrvatske Mađarske i Češke i najveći sponzor Šiptarskog Kosova On ima lični motiv za osvetu Srbiji i mržnju prema nama nikada nije ni skrivao London je prihvatio sve odbegle kraljevske porodice u Evropi Engleska te ljude hrani 50 godina Sada ih prevaspitane vraćaju u matične razvaljene države Sa namerom da ih vrate na vlast i trajno porobe ove prostore. Naša država je razvaljena kako od Vatikana-Londona-Berlina Tako i od Lobističkih organizacija naše dijaspore u Engleskoj i Americi Donekle sve to usporavaju Jevreji i masonerija i nihovi lobisti svako iz svojih razloga u saradnji sa Rusijom Toliko od mene istražite sami

 17. Zoran каже:

  Da bi se dublje sagledala situacija treba procitati knjigu “Komitet 300” od Dr. Dzona Kolemana, ako je nadjete.

 18. Драган каже:

  Пише овде (у тексту) – парафразирам – уништено нам је знање, фабрике и могу да се купе, али знање, морал, васпитање, патриотизам… не могу.
  И видим, скоро сви коментари подржавају написани текст и то у 90% латиницом, а што је још горе, англосаксонском верзијом латинице (енглеском да будемо прецизнији) без наших слова ч, ћ, ш, ђ и ж.
  И молим Вас, немојте само да се браните како не знате да подесите ћириличну или макар српску латиничну тастатуру на рачунару или мобилном телефону.
  Ето толико….

 19. Milutin popovic каже:

  nije vazno koju azbuku upotrebljavasmo vec sta imau u srcu a imamo valjda jedinstvenu ljubav premqa nasoj Srbiji, nasoj istoriji religiji i kulturi.

Напиши коментар