Србија

Ђилас жели да отме Београдски маратон

Градоначелник наложио раскид уговора са досадашњим организатором престижне трке, највероватније због маркетиншких права

Прашина пре трке.

Градоначелник Београда Драган Ђилас наложио је Секретаријату за спорт да потпише уговор са Атлетским савезом Београда као новим организатором Београдског маратона, уз образложење да је Град Београд као оснивач Београдског маратона одлучио да организацију повери АСБ. Овакав потез челника главног града изазвао је реакцију предузећа „Београдски маратон д.о.о.“, у чијем саопштењу стоји:

– Оснивач Београдског маратона је предузеће „Београдски маратон д.о.о.“ и једини овлашћени организатор 26. Београдског маратона је то предузеће. Понавља се сценарио из 2003. и 2004. године, кад је Београдски маратон на исти начин, накратко, незаконито отет, па 2005. године, уз извињење градоначелника, поново враћен легалном организатору, предузећу „Београдски маратон д.о.о.“.

Из овог предузећа подсећају и на чињеницу да је председник Београдског маратона Александар Ђорђевић раније најавио реализацију значајних хуманитарних кампања и додају да су се за учешће већ пријавили атлетичари из више од 20 земаља, као и да је договорено да промотер буде легендарни Карл Луис. Сад се намеће питање хоће ли то бити остварено ако АСБ буде руководио маратоном.

Иза свега се, највероватније, крије прича о маркетиншким правима јер нема сумње да би Београдски маратон био добар магнет за бројне спонзоре и права могућност за рекламирање.

Ђилас ставља маратон под своју шапу

Ђилас ставља маратон под своју шапу

Уговор није проблем

Генсек АСБ Никола Пенић нагласио је да  компанија „Београдски маратон“, није продужила уговор с Градом.

Директор Београдског маратона Дејан Николић објашњава на шта се односио тај уговор.- Уговором се дефинише подела посла између Града Београда и нас као организатора и власника маркетиншких права – рекао нам је Николић.

 

Извор: Курир

Напиши коментар