Србија

Ђилас шоферу препустио вођење Београда!

Градски менаџер Александар Бјелић обавља већину послова градоначелника јер се Драган Ђилас тренутно бави само својом странком

Одрешене руке.

Бивши возач Зорана Ђинђића и менаџер Београда Александар Бјелић готово да је преузео већину послова градоначелника Драгана Ђиласа откад је он на лидерској позицији у ДС, сазнаје Курир.

Пита се за све

– Због неколико функција које тренутно има, већину обавеза које су у опису посла градоначелника преузео је управо његов менаџер Александар Бјелић. Он се сада пита за све и ниједан посао не може да се заврши док он не да амин. Актуелни градоначелник тренутно се више бави странком, односно избацивањем Вука Јеремића из ње, него градским пословима, за шта је добио поверење грађана.

Мада, нема шта ни да ради јер је град пред банкротом. Погледајте „Београд пут“. Колико раде, могли би организовати наградну игру: Ко види како путари крпе рупе, добије поклон. Ништа боља ситуација није ни с другим фирмама – каже наш извор из Скупштине града.

Он додаје да на седницама Градског већа Александар Бјелић никад званично није заменио Ђиласа, већ то чини његова заменица Татјана Пашић. Ипак, то је само про форме јер је Бјелић тај који се пита – наводи извор Курира.

Не одговарају

На позиве и СМС поруке „нови градоначелник“ није одговарао, што је, између осталог, скоро тромесечна пракса готово свих функционера ДС који имају позиције у Београду. Како смо сазнали, Ђилас је издао наређење да новинарима Курира нико не сме да одговара на питања.

Муњевит успон

Бијелић је у политици напредовао муњевитом брзином. Од личног возача покојног Зорана Ђинђића постао је извршни директор ЕП у кошарци 2005, задужен за инфраструктуру. Затим је постао директор маркетинга Фудбалског савеза Србије, на чијем челу је тада био Звездан Терзић, осумњичен за муљање приликом продаје играча. Од 2008. Бјелић је био запослен у Канцеларији за НИП као координатор изградње обилазнице око Београда, августа исте године постављен је на место помоћника градоначелника Београда и, коначно, септембра 2009. аванзовао је до позиције градског менаџера.

Напиши коментар