Србија

Даница Драшковић поставља зета из Никшића за конзула!

Црногорски држављанин Љубомир Мирковић, зет бијелопољске пензионерке Данице Драшковић, увелико се спрема у нову дипломатску мисију! Овај Црногорац из Никшића и бивши полицајац, супруг Данине рођене сестре Љубинке на лето ће отићи за конзула у Бањалуци. Њему ово неће бити прво дипломатско намештење јер је више од седам година био на функцији конзула у Риму, на коју га је поставио управо Вук Драшковић, који је тада био министар спољних послова.

– Баба Дана и те како брине о својој родбини и пријатељима. До сада је довукла у Београд и обезбедила државним пословима и становима више од 170 Бијелопољаца. Многи од њих позапошљавани су по бројним јавним предузећима и државним службама за позамашне плате. Иако Српски покрет обнове није формално у власти, то супругу лидера ове странке не спречава да на све начине покушава да „удоми” своје земљаке и рођаке Црногорце. Како је Љуба враћен из Рима, тражило му се ново намештење и на крају му је одређено место конзула у Бањалуци, на које иде средином лета – наводи добро обавештен извор из дипломатских кругова и додаје да се Мирковић као кадар МСП-а увелико спрема за нову функцију.

Да подсетимо, Данин зет је конзуларне послове у Риму обављао за време док је Вук Драшковић био на позицији министра спољних послова, а како су поједини медији објављивали, уговор му је по истеку четворогодишњег мандата продужен мимо уобичајених прописа.

Пре дипломатске каријере, Љубо Мирковић био је командир полицијске станице у Никшићу, одакле се упутио у Рим.

О новом дипломатском изазову Љубомира Мирковића његова свастика Даница Драшковић јуче није желела да говори. Када смо је позвали, поручила је да је код фризера, а након саслушаног питања прекинула је везу.

Данина служба за запошљавање!

У општинским, градским, као и у највишим државним институцијама ухлебљено је тренутно чак 17 рођака и пријатеља Данице Драшковић, стварне газдарице партије СПО. На списку су углавном сестричине, сестрићи, покоји брат, чак и бивши зетови, док су блиски породични пријатељи пронашли своје место на врло високим функцијама. Тако је само у Директорату цивилног ваздухоплоства, где су плате око 200.000 динара, запослено петоро рођака и пријатеља породице Драшковић, док су остали посао добили у Министарству правде, МУП-у, Комисији за заштити конкуренције, „Јат ервјезу”, „Београдском сајму”…

АРХИВА

Конзул у амбасади Републике Србије у Риму, Љубомир Мирковић, више од седам година обавља ову дужност у “вечном граду”, а мандат му је, мимо свих правила, поново продужен до даљег! Као зет Данице Драшковић и бившег министра спољних послова Вука Драшковића, без икаквих стручних квалификација, шаљу га у Рим. Пре ступања на дужност био је командир полиције у Никшићу! Његово постављање за конзула изазвало је невиђено незадовољство искусних и професионалних дипломата у МСП-у! Држављанин је Црне Горе!

Имајући у виду чињеницу да у амбасади ради и шеф конзуларне службе који је професионалац, Мирковић се у протеклим годинама није хватао посла нити је изражавао жељу да било шта научи из конзуларне праксе већ је статирао у амбасади знајући да има заштиту од породице Драшковић и од утицајног црногорског лобија што се више пута до сада показало.

Коментари (3)

  1. Aleksandar каже:

    Mrsic da ovo rscisti jer je tonjegov resor.

  2. Zoran каже:

    Ма треба све те, који нису рођени у Србији и њихов пород, вратити отакле су дошли. У црној гори, Србин не може да буде ни председник месне канцеларије, док они овде мигоље у самом врху власти и кроје нам капу. Напоље из Србије са њима и сличнима.

  3. miki каже:

    e moj srbine toje sve tito naselijo a srbe je u srbiji pobijo do temelja drazu pa ostale samo nije voj /duj /DUJICA DINARA KNIN lali zato je milosevic sve dovrsijo

Напиши коментар