Србија

Дачић продао Космет да би био потрчко владара из сенке

Трилатерална комисија, која окупља најмоћније људе из политике и бизниса и коју називају „светском владом у сенци“, одржаће наредне јесени састанак у Београду! Присуствоваће и премијер Србије Ивица Дачић који би могао да добије и статус неке врсте придруженог члана.

Сметњу Дачићевом пуноправном чланству у Трилатералној комисији представља активна политичка функција јер њени чланови, попут бившег шефа Европске централне банке Жан-Клода Тришеа који је на челу европског дела ове организације, могу да буду само личности које више не обављају јавну или државничку улогу. Међутим, учешће Дачића на састанку Трилатералне комисије отворило би му пут да када више не буде на државној функцији постане и званични члан организације.

Иако то широј јавности можда није познато, Трилатерална комисија већ постоји у Србији и то кроз невладину организацију „Ист вест бриџ“ (ИВБ, „Мост истока и запада“) коју предводи бивши новинар Јован Ковачић. Међу члановима ове организације је и неколико бивших и актуелних министара Владе Србије, као и познатих интелектуалаца и чланова краљевске породице.

Ни Ковачић, који је члан Извршног комитета Трилатералне комисије и председник Српске националне групе Трилатералне комисије, ни остали познати чланови „Ист вест бриџа“ нису желели да говоре о конференцији Трилатерале у Београду, тачније њеног европског огранка. Да ли због мистичности и тајности која обавезно прати састанке ове организације, ни премијер Дачић није желео да говори о свом учешћу на састанку Трилатерале.

Предвиђено је да конференција Трилатерале у Београду траје три дана, а очекује се да се разматра ситуација у региону, али и питање евра и проблема ЕУ, као и односи Уније и остатка света.

У европском огранку, који има 175 чланова, Немачка има 20, Француска, Италија и Велика Британија по 18, а Шпанија 12. Србија, која је постала члан на недавном састанку у Берлину, има три члана. То су Јован Ковачић, председник ИВБ, државни секретар Министарства за енергетику Дејан Новаковић и бивши функционер Нове демократије и ДОСД Тахир Хасановић. Хрватска има два члана, Фрању Луковића и Колинду Грабар Китаровић.

Рокфелер оснивач Трилатерале

Милијардер Дејвид Рокфелер основао је Трилатералну комисију 1973. године. Као и у случају Билдерберг групе, карактеристика јој је тајновитост у раду. Њени чланови су скоро све велике земље, укључујући и Кину и Индију. Осим Жан-Клода Тришеа, бившег шефа Европске централне банке, челни људи ове организације су Џозеф Нај Јуниор и Јацучика Хасегава, који председавају Северноамеричким и Азијско-пацифичким регионом.

Коментари (3)

  1. Корнелиjе Кодреану каже:

    Има да буде меса, добро су га утовили

  2. Lang каже:

    ma kakvog mesa to je modifikovan covek nema ni mesa ni savesti u njemu nema nista osim gomile g…na , serem se na takve ljude za njega ne postoji niko drugi osim zapada koji daje pare i kupuje robove u Srbiji zahvaljujuci takvoj bagri

  3. slavko каже:

    sto rece dacic sin SPS tako ce i biti birali ste i dobili ste verna sina srb ije

Напиши коментар