Србија

Чије ће бити новопронађено злато на истоку Србије?

Нажалост, вест о појави руде злата у Источној Србији уместо да буди наду у опоравак Србије, само је потврдила колонијални статус наше Отаџбине.

Таман када се чинило да је руда злата у Србији исцрпљена, вредна налазишта су поново откривена. Медији су помпезно извештавали да “Србија лежи на злату”, док је власт већ сад кренула у привлачење “страних ивеститора”.

Зато постављамо питање: у тренутку када злато постаје све траженија светска роба, у тренутку када Русија и Кина, као државе које се спремају да се озбиљно суоче са кризом која не престаје непрекидно повећавају своје златне резерве, зашто држава хоће да преда руднике злата странцима?

Нетачно је да држава нема пара да искористи ова добра! Нетачно је да држава нема могућности да искористи ова добра – тачно је само да постоји развојна економска политика, економска политика која је од земље поцепане грађанским ратом и несигурним границама направила империјалну силу (у питању је САД), и да српска потплаћена политичка елита не жели, не сме или неће да је спроводи!

Нажалост, вест о појави руде злата у Источној Србији уместо да буди наду у опоравак Србије, само је потврдила колонијални статус наше Отаџбине. Јер, држава у којој странци чине владу, стране компаније копају и употребљују сировине, а страни плаћеници воде рачуна о образовању и идентитет народа, није ништа друго до колонија. Запосета плодна и богата земља зарад богаћења “бледоликих са севера”.

 

Извор: Двери

Коментари (2)

  1. Слободан човек каже:

    А 3 рудника злата на Косову и Метохији? Тамо је 74% рудног богатства Србије…

  2. Балканац каже:

    СКРИВЕНА “ПОРОДИЧНА” ШЕМА ДА СЕ ДОБИЈЕ % ОД СТРАНИХ ПАРТНЕРА ЗА РАЧУН ДАВАЊА КОНЦЕСИЈЕ !
    ЦЕЛА ТЕКУЋА ПОЗОРИШНА ПРЕДСАТА ЈЕ САМО МАСКА ЗА ОТИМАЧИНУ ПРИРОДНИХ РЕСУРСА НА ПЛАНЕТИ, УЗ АНГАЖОВАЊЕ ПОГОДНИХ ИЗВРШИЛАЦА !

Напиши коментар