Србија

Чеда Јовановић добио две куће, стан и земљу!

Лидер ЛДП постао богатији за неколико некретнина на име наследства, Ђилас престао да даје новац у хуманитарне сврхе, а Ђелић кинту уложио у нову фирму

Ал’ им је кренуло.

Док просечан Србин годинама хвата залет да се упусти у причу са стамбеним кредитом, а онда у наредних 30 година погуби све живце док га отплати, Чедомир Јовановић, лидер ЛДП, за годину дана постао је богатији за чак неколико некретнина – кућа од 300 и 120 квадрата, као и стан од 85 метара квадратних! Јовановић је, поред некретнина, увећао свој иметак и за земљу – 8,07 хектара и око 100 ари! И све то пише у његовој имовинској карти коју је предао Агенцији за борбу против корупције. А наводи се и то да је први човек либерала, поред аутомобила „тојота пријус“, који је купио на лизинг, и мотора „хонда“ постао богатији и за мотор „KTM 990 adventure“. У ЛДП кажу да је Јовановић поменуте некретнине наследио, и то са мајчине стране, и да се све набројано налази у Босни.

Промене у имовинској карти, које су политичари морали да доставе Агенцији до 31. јануара, пријавио је и први човек Београда Драган Ђилас. Градоначелник и даље има пријављен само стан од 90 квадрата, два аутомобила – „SAAB“ и BMW, али зато плату – 116.109,77 динара, бар како стоји на сајту Агенције, више не поклања у хуманитарне сврхе! Шта је Ђиласа натерало да престане да даје новац „мање срећнима од себе“ нисмо успели са сазнамо, јер његов портпарол није одговарао на позиве и СМС, а у Агенцији су нам рекли да они стављају само податке које им доставе политичари! Ђилас је пријавио и удео од 25 одсто у фирми „Multikom grоup d. o. o“ номиналне вредности 56.139.880 динара.

Протекла година била је берићетна и за Божидара Ђелића, који је поред већ постојећих сто одсто власништва у фирми „House if Europe Invest B. V.“, номиналне вредности 30.000 евра, пријавио и удео од 99 одсто акција у фирми SCI ALMIL, номиналне вредности 1.000 евра.

cedomir-jovanovic-pokloni-stan-kuce-zemlja-1360702715-267169

А где је џип?

Чедомир Јовановић у имовинској карти није пријавио џип „Landrover Discovery 4“, плаћен око 50.000 евра. Како је Курир писао, према подацима „Grand motors“-а, Јовановић је узео лизинг преко фирме „SoGeLease Srbija“, чији је стопостотни власник Сосијете женерал банка а.д. Србија, а купио га је као полован аутомобил.

Дачић пријавио дневнице, Петровић нова колица

И док су неки од функционера годинама уназад крили непокретности или луксузна пловила, има и оних који су отишли у другу крајност, па су пријавили чак и дневнице на службеним путовањима, а један од њих је премијер Ивица Дачић. Он је тако пријавио 738,70 евра и 382,10 долара. Посланик ДС Душан Петровић, судећи према имовинској карти, почастио се новим аутомобилом „Škoda octavija ambient“, 2009. годиште.

Дулићу, где ти радиш?

У имовинској карти Оливера Дулића (ДС) наводи се да прима плату у Заводу за здравствену заштиту радника „Железница Србије“ – 24.000 динара, али и у Општој болници у Суботици (од 1. децембра 2012. године) за плату од 80.000 динара. Дулић није хтео да нам објасни када је и како добио посао у Суботици, колико пута недељно иде на посао и како уопште то постиже, с обзиром на то да је већ недељама уназад, према сопственом признању, по цео дан на факултету у Београду.

Божидар Ђелић

– кућа од 425 квадрата
– шума 32 ара
– фирма House of Europe Invest B.V. – 100 % удела
– SCI ALMIL – 99,00 % удела
– плата – 122.000 динара

Драган Ђилас

– стан од 90 квадрата
– аутомобил „SAAB“
– аутомобил BMW
– фирма Multikom group d.o.o. – 25% удела
– плата -116.109,77 динара

Коментари (1)

  1. Zoran каже:

    Треба им све то одузети, а и њиховим рођацима и пријатељима. И оставити их без ичега , на улици, као бескућнике, да опет буду део талога из којег су потекли.

Напиши коментар