Србија

Чанак у време митинга у Новом Саду био на скупу сецесиониста и аутономаша Европе у Јужном Тиролу!

Потпредседник ЛСВ Ђорђе Стојшић тврди да се на састанку у Аустрији није говорило о отцепљењу Војводине, али да је било говора о њој, јер то питање занима европске парламентарце

Лидер Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак, заједно с потпредседником странке Ђорђем Стојшићем, присуствовао је 12. априла ове године састанку партија из Европе које се залажу за аутономију, сецесионизам или чак отцепљење!

Чанак и Стојшић су у Јужном Тиролу боравили у својству посматрача на скупу под називом “European Free Alliance, на коме је, како сазнајемо, било речи и о Војводини.

Скупу су присуствовале различите политичке партије у Европи које се залажу или за пуну политичку независност (државност), за неки облик преноса или самоуправљања за своју земљу и регион.

Занимљиво је да је потпредседник Социјалистичке партије Србије Душан Бајатовић на митингу у Новом Саду одржаном истог дана, 12. априла, окупљенима рекао је да се лидер ЛСВ у време када се покреће питање сепаратизма Војводине налази у Јужном Тиролу, где су се окупили сви утицајнији сецесионисти и аутономаши, и да то нема ништа чудно.

– На скуп European Free Alliance долазе странке које су део Европског парламента, које имају свој посланички клуб у њему и боре се за питања аутономије и сецесионизма. Ми смо били позвани да у својству посматрача присуствујемо том скупу и ми смо се том позиву одазвали, а имамо и намеру да се једног дана и активније укључимо у рад те организације – потврђује потпредседник ЛСВ и актер скупа Ђорђе Стојшић.

Према његовим речима, Ненад Чанак и он су на том састанку успостављали контакте с политичким истомишљеницима и разговарали о многим питањима.

– Чанак и ја смо договарали сарадњу за неке будуће дане, а теме за разговор биле су регионализација и аутономија као и сарадња – открива Стојшић.

Он тврди да су ранији, али и будући напади на Чанка и ЛСВ “политички смишљени и већ виђени” и да као такви нису вредни коментара.

– Етикете о нама као сецесионистима старе су 20 и више година и не представљају никакву новост, то би требало да зна и Бајатовић – поручује он.

Стојшић тврди да се на састанку у Јужном Тиролу није говорило о отцепљењу Војводине, али да је било говора о њој, јер то питање занима европске парламентарце.

Коментари (2)

  1. Данко Б. Марин каже:

    Као Шипоси својевремено – клели се у Тита да нису сецесионисти,а после ….

  2. Zoran каже:

    Није чанак проблем, већ држава која му то дозвољава и која га толерише. И не само њега. И многа друга говна роваре по Србији. Не волим Тита, али овако нешто код њега се не би десило. Очигледно да је држава пичкаста, па не сме ни да зуцне западним плаћеницима. Једино сме да тренира строгоћу на појединцима из патриотских покрета.

Напиши коментар