Србија

БРУКА! Заставу на Белом двору окачили наопако!

Са двора Карађорђевића цела два дана вијорила се наопако окачена српска застава, с обрнутим грбом и обрнутим редоследом боја.

beli dvor

Тако је симбол националног идентитета буквално преко ноћи прешао из црвено-плаво-беле боје у бело-плаво-црвену (неки би рекли у знак подршке Русији). Већ првог дана како је постављена нова застава, пролазници су у неверици застајали да тај призор овековече камерама мобилних телефона.

Престолонаследнику Александру и принцези Катарини Карађорђевић требало је пак више времена да примете како ту баш није све како треба. Тачније, трећег дана је престолонаследник указао запосленима на двору да је српска застава окачена наопако и да то одмах исправе.

– Мењали смо заставу, а радник који је за то био задужен грешком је заставу поставио наопако. Престолонаследник је јутрос приметио да застава стоји наопачке и грешка је одмах исправљена – рекли су јуче на Белом двору.

Познато је и да ово није први симбол националног идентитета Србије с којим престолонаследник има проблема. Наиме, Александру Карађорђевићу је дуго је требало да савлада језик. Нарочито се памти његов говор у Орашцу из 2004.

Престолонаследник нам је тада поносно поручио да „не смемо заборавити наше пркете… прекете… претеке“.

Можда због неких ствари преци не би били поносни на нас, али већина и даље памти распоред боја на српској застави.

Коментари (2)

  1. miloš каже:

    Celo ovu ”kraljevsku porodicu” treba proterati iz Srbije. Obični paraziti koji žive na račun poreskih obveznika.

  2. Zoran каже:

    Слажем се са Милошем. Ови такозвани племићи су смућкани из гомиле различитих муда. Њихово порекло је најмање Српско а још мање им припада наследство на које претендују. Спискали су опљачкано злато и вратили се овде као слепци и просјаци. Треба те паразите отерати. Више су за Србију и народ урадили Обреновићи, бар је тако моје мишљење.

Напиши коментар