Досије

Британска империја – организатор светских ратова и криза

Пише: Проф. др Игор Николајевич Панарин

У 20. веку, Британска империја, организовала је два светска рата, у којимa је убијено више од 70 милиона људи; 1891. године, под покровитељством британске обавештајне службе, створен је интелектуални центар за вођење глобалног информационог рата Британске империје за светску доминацију

(c) Bank of England; Supplied by The Public Catalogue Foundation

Глобална криза је показала агонију колонијалног модел глобалног развоја, развијеног од стране британске империје. То је било крваво и нечовечно столеће, где су у циљу да се сачува колонијални модел управљања, Шпанија, Португалија, Француска, Холандија и Британска империја организовали трговину робљем у Америци и Азији, и то је подразумевало убијање десетине милиона црнаца . Да би се постигла светска доминација британске империје системски се спроводила глад у Индији у 19 веку (године глади усмртиле су 40 милиона хиндуса). Затим, десетине милиона Кинеза у 19 веку су били жртве опијума, који је на десетине тона илегално увезен на територију Кине од стране Британаца, који су главни произвођачи и кријумчари дроге у свету.

Ништа слично никада се није догодило у Русији, која је била МОРАЛНИ ГОСПОДАР ЕВРОПЕ након усвајања доктрине „Москва – Трећи Рим“ и почетка његове примене од стране великог руског цара Ивана Грозног.

У циљу стварања Светске Британске империје са глобалним империјалним парламентом, 1891. године основано је друштво „Округли сто“ (Round Table). Ово друштво је било укључено и у формирање „Савета за међународне односе“ (Council on Foreign Relations) у Њујорку.

Један од циљева Округлог стола био је да се Сједињене Америчке Државе врате под окриље Британске Империје. Главно средство за постизање овог циља враћања САД-а под контролу Британског царства био је стварање Система федералних резерви (приватна компанија за финансијске услуге које контролише приватна банка у Енглеској) 1913. године. Симултано задатак је био да се ослаби Руско царство (да не може да помогне САД), које је у периоду 1861-1864 помогло САД-у током грађанског рата, слањем две ескадриле у Њујорк и Сан Франциско, за заштиту северњака од напада британске морнарице.

Дакле, 1891. године, под покровитељством британске обавештајне службе, створен је интелектуални центар за вођење глобалног информационог рата Британске империје за светску доминацију. Верујем да је ово центар и био је дуго времена штаб информационог рата против Русије и СССР-а. Ту је развијена и главна идеја организовања Првог светског рата, стицање колонијалне територије од стране других царства (немачке и турске), уништавање Православног руског царства.

Ту је Британска империја против Русије покренула глобални информациони рат који се наставља и данас. Као део вековних анти-руских информацијских операција у Лондону је организовала рат против Русије (руско-јапански рат 1904-1905, итд), уз подршку терориста и бољшевика организовали су и збацивање самодржавља у 1917. Британска обавештајна служба спроводи успешне информационе операције на фронтовима тајног ратовања, чиме је обезбедила и учешће Русије у рату против Немачке 1914. године

У 20. веку, Британска империја, организовала је два светска рата, у којем је убијено више од 70 милиона људи. Русија је изгубила у тим крвавим масакрима које организује Британска империја више од 30 милиона људи.

Британска империја организовала је обарање руске монархије у фебруару 1917, неколико месеци пред победу руског оружја, када су руске трупе већ биле у близини Багдада и Цариграда, у непосредној близини британских колонија. Агенти Британске империје (Јаков Свердлова и Лав Троцки), организовали су монструозно убиство породице православног цара руског царства, препознатљиво по својој суровости, чиме су превазићени чак и нацистички злочини у СССР-у (спаљивање села Кхатин) и амерички у Вијетнаму (спаљивање села Ми Лаи).

Хитлер је под спонзорством Британске империје напао Стаљинов Совјетски Савез. Прво је обезбеђен процес успона Хитлера на власт, а затим 80% од оружја у нацистичкој Немачкој било је финансирано од стране Енглеске Банке (Bank of England). Ко ће одговарати за Минхенски споразум, за организацију Другог светског рата, холокауст над совјетским народом (у окупираној територији страдало је 10,7 милиона људи).

Ми смо победили фашизам, захваљујући духовним и моралним вредностима. Време је да се концептуално замени јудео-протестантски модел света (модели либералног колонијализма), који је развијен од стране идеолога британског царства и који је довео до два светска рата.

Нови модел света – Православно-католички. А кључну улогу у његовом стварању и спровођењу припада Русији.

По први пут јавно о потреби да се замени јудео-протестантски модел и створи православно-католички, говорио сам 30. априла 2010, говорећи на Католичком универзитету у Милану, највећем Католичком универзитету у Европи (42.000 ученика). Ја нисам случајно изабрао тада Милано за овај проглас, већ зато што је у овом граду цар Константин Велики прогласио хришћанство, давне 313. године, као званичну религију Римског царства.

Коментари (2)

  1. Васиљка Дожић каже:

    Диригентска палица за стварање глобализације је сигурно у Лондону-као што је тамо центар светског Јеврејства који је на највишој лествици у командовању -и архитектури пројекта -златне милијарде и уништењу бескорисних изелица.Међутим стварање неког новог света -Православно католичког би било исто тако,и већ јесте, погубно као Јудео протестантско,јер ми смо два света -без додирних тачака-са дубоком историјском и генетском мржњом !!!

  2. milutin popovic каже:

    UJEDINJENJE HRIŠĆANSTVA poslednja je prilika da se spreči totalna islamizacija Sveta a prvenstveno Evrope.Slično Ujedinjenim nacijama koje su stvorene da se sve zemlje bez obzira na religiju, ideologiju i VELIČINU UJEDINE U BORBI ZA MIRAN RAZVITAK CIVILIZACIJE, terbalo bi ustanoviti ujedinjeni forum svih religija koji bi stavio pod kontrolu antagonizam medju ljudima po osnovu različitih verskih ubedjenja.
    Hrišćanstvu ne trebaju nikakvi ekunumistički sabori radi prestanka antagonizma izmedju katoličkih, pravoslavnih i drugih crkava.Hrišćanstvo bi se brzo ujedinilo, kad iza parola koja je vera ispravna, a koja šizmatička, ne stoje politički interesi crkava, prvenstveno papske države u Vatikanu koja ne želi uistinu pomirenje, već održanje sopstvene dominacije .I sam sveti otac zna zna da ne postoji ni jedan atest sa neba o davanju njemu i Vatikanbskoj katoličkoj crkvi takvih prerogativa. Ni Papi ni bilo kom drugom poglavaru poglavaru bilo kojoj od hrišćansklih crkava.Vera je svim narodima potrebna, jer da nije tako odavno bi razvojem civiolizacije, svaka religija bila sama po sebi prevazidjena.Mir na zemlji iu ljubav medju narodima bez obzira na bilo koje razlike medju njjima propoveda svaka religija od Budizma do Hriščanstva , Islama ITD..KAD PRESTASNE POLITIZACIJA BILO KOJE RELIGIJE, svet će biti spašen
    Epilog.AKO JE OVO SVE SKUP DOBRIH ŽELJA I PUKA UTOPIJA, ONDA ZA SVET KAKAV JE DANAS NEMA NIKAKVE ŠANSE.ONAJ KO JE STVORIO SVET ZNAĆE I DA GA SAČUVA!

Напиши коментар