Свет

Има ли ишта огавније од британске лекције о моралу?

Пише: Зоран Шапоњић

Опасно се узвртио западни свет, гори им под ногама, очигледно, јер, ништа више није, нити ће бити као што је било!

velika-britanija-imperija-zla

Раскукали се западњачки теоретичари и експерти, звоне новине и телевизијске емисије – „овако почиње Трећи светски рат“, „свет на ивици катастрофе“, „планета у паници“…

Уважена америчка публицисткиња Ен Еплбаум, добитница Пулицерове награде, изјавила да Путин ударима у Сирији „жели да ојача Башара ал Асада и спречи могућност револуције у својој земљи“(!?!)… Она је још додала, преносе новине да овако, дакле руским ударима у Сирији, „почињу светски ратови“, који се, по њеном мишљењу могу спречити само „реформом НАТО и повратком ка принципима Хладног рата застрашивања“ а за то су, каже ауторка, потребне нове базе у средњој и источној Европи“, итд…

Заиста, да се човек расплаче! Свет је дакле, до ономад, до првих руских бомби које су пале по онима који људима одсецају главе, био идеално место за живот, место мира и спокоја, без икаквих проблема, без опасности од Исламске државе, а како су Руси кренули у акцију, све се претумбало, па смо се за пет дана нашли на ивици Трећег светског рата!

И, није Трећи светски рат почео ни ономад кад су убили Гадафија, ни Садама Хусеина, ни кад су обојеним револуција разорили север Африке и Блиски исток, и покренули талас који сада плави Европу, не, тада су амерички бомбардери били голубови мира. Ово сад, што Руси раде, то је у ствари почетак Трећег светског рата и почетак панике у свету!

Моје честитке западним пропагандистима! Поверовао сам из прве.

Кука Дејвид Камерон из срца Лондона, „Путин подржава кољача Асада“, заиста, да се човек расплаче над судбином енглеског премијера. Дакле, нису кољачи они који серијски људима одсецају главе у Исламској држави, него је кољач Башар ал Асад, а Путин је вероватно гори од кољача јер, подржава Асада! Заиста, има ли г. Камерон каквог саветника за штампу или спољну политику или прича без везе, шта му прво падне на памет.

Кука из гласа западна пропагандна машинерија. Сат по почетку бомбардовања објавили слике рањених цивила и испод написали да су страдали од руских бомби, но, у брзини, направили брљотину. Испоставило се да је слика стара седам дана! Објавили и причу неких уплаканих сиријских избеглица да су им Руси побили сву фамилију у Сирији. Брљотина и овде. Не пишу у тексту ни имена фамилије, ни град у коме су Руси починили стравичан злочин. Заиста, шта раде она деветорица, или дванаесторица експерата ЕУ, који већ месецима кроје планове за пропгандну офанзиву слободног западног света пртив Русије? Мени се чини да је експертски штаб ЕУ за медијски рат ухваћен на спавању. Изненадили их „сухоји“!

И, заиста, има ли шта огавније и одвратније него кад вам Британци или Американци читају лекције о моралу, кад вас оптужују за сарадњу са кољачима? Бљутаво, да се човеку жуч покрене! Очекивао сам барем мало више суптилности. Или, можда експерти мисле да овамо, преко, на Истоку, где су мете њихових ратова, живе будале, па суптилнија пропаганда није ни потребнија, него, довољно је рећи – „Путин помаже кољачу“ а „Руси покрећу Трећи светски рат нападима у Сирији“.

Онај Џејми Шеј, портпарол НАТО пакта, ј… ли му и семе и племе, за кога су побијена српска деца била „колатерална штета“, ако је жив, вероватно већ пише молбу за нови посао – овог пута у експертском штабу ЕУ за борбу против руских лажи и руских удара у Сирији! Заиста то је тај ниво и то је та иста пропаганда! Сад би, рецимо, могао да изјави да су српску децу 1999. године побили Срби сами, да су Срби познати кољачи, и да смо сами на себе бацали осиромашени уранијум од кога сада умиремо.

Скоро сам читао неки интервју тог Шеја, каже битанга, а да није ни трепнуо, оне 1999. године „није ни лагао, нити је био циничан“, а у штабу НАТО није имао ни једног „спин доктора“.

И, шта да ради поштен човек, него да ћути. Или, да се одрекне ђеда, иконе свеца заштитника, крсне славе, па право у Британију, да тамо учи морал, лекције о истини и људској доброти, о самилости, о љубави, па да се отуда врати у Србију, као прави Еропејац, коме више пропагандни штаб ЕУ у Бриселу неће бити ни потребан, него ће веровати све што кажу!

 

Искра

Коментари (1)

  1. sumadinac каже:

    mozda jedino cionisticka laz. Kakva kraljica takvi i podanici. Koliko je ta imperija zla neduzne krvi prolila ovom planetom, kao i njihovi nekadasnji robijasi, osnivaci i danasnji “heroji” USrA.

Напиши коментар