Свет

Болесни умови: Немци уводе трећи пол у крштенице!

Немачка је прва европска земља која ће допустити да се деца рођена са карактеристикама оба пола региструју као „неодређени пол“.

Родитељима ће бити допуштено да у изводу из књиге рођених поље за ознаку пола оставе празно, чиме се у јавном регистру ствара категорија неодређеног пола. Промена је уведена како би се смањио притисак да родитељи морају брзо донети одлуку о неопходним операцијама прилагођавања пола код новорођенчади.

„Ово ће бити први пут да закон признаје да постоје људи који нису ни мушко ни женско, или су обоје, људи који се не уклапају у традиционалне правне категорије,“ рекла је Констанс Плет, професорка права на универзитету у Бремену.

Иако закон ступа на снагу у петак, још постоје питања како ће изгледати живот без законски одређеног пола.

„У немачким пасошима, у којима сада у ‘кућици’ за пол постоји ознака ‘M’ за мушкарце и ‘F’ за жене, ускоро ће бити допуштена и ознака ‘X’,“ изјавио је портпарол немачког министарства унутрашњих послова.

Министарство каже да је овај закон намењен родитељима новорођенчади и не решава сложени проблем интерполних особа, у шта су укључени бракови и грађанска партнерства. ЛГБТ заједницу забрињава и то како ће деца стављена изван категорије при рођењу функционисати у животу, који се у великој мери темељи на полном бинарном систему.

„Постоје одвојене спортске активности за дечаке и девојчице и много таквих ствари. Закон то не мења. Још не ствара простор да интерполне особе буду оно што јесу,“ рекао је Силван Агиус, директор ILGA-Europe, организације која је матична за све ЛГБТ заједнице.

Стручњаци процењују да се на сваких 1500 до 2000 деце рађа једно неодређеног пола.

Коментари (4)

 1. Spreman sam kad god zatreba!!! каже:

  Svasta!!! -.-

 2. cika doktor каже:

  Da ste procitali pazljivo shvatili bi ste da je u pitanju ne odredjeni pol koji ce se privremeno dodeljivati deci koja su rodjena sa dva pola kako bi se ostavio prostor da se odluci u kom pravcu ce se kretati hiruski zahvat. Jedino sto se ne slazem to je da roditelji odlucuju o buducem polu kod takve dece to ipak treba da rade lekari kako bi se izvukao maksimum. Samo se kupuje vreme a i malo se saceka par meseci da dete ojaca da moze da podnese operaciju ili operacije. Posle se upise pol.

 3. 124C41 каже:

  “ПЕТИЦИЈА СЕ ОДНОСИ НА ЗАБРАНУ СВИХ ВРСТА ПРОПАГИРАЊА ЛГБТ ИДЕЈА, У ШКОЛАМА, НА УЛИЦИ И НА СВИМ ЈАВНИМ МЕСТИМА.

  НЕЋЕМО да нам децу уче да је хомосексуалност „нормална и позитивна“!

  НЕЋЕМО да држава сваке године потроши 200 милиона на „параду“ Содоме и Гоморе!

  НЕЋЕМО да мањина терорише већину!

  ХОЋЕМО закон о забрани истополне, транссексуалне, бисексуалне и педофилске пропаганде према деци и омладини!

  ЗАШТИТИМО СВОЈЕ ПОТОМСТВО, ТО ЈЕ НАША РОДИТЕЉСКА ДУЖНОСТ!”
  http://www.peticije24.com/zakon_za_zabranu_lgbt_propagande

 4. Aleksandar каже:

  Samo neznam koji to pol treba da prectavlja i izum nove genetike.Ali smtram da se treba svi drzati naseg sistema vrednosti i svojih duznosti kao roditelji i ostalo.Svaki pojedinac opste receno treba da se vrati renesansi i onomo sto krsi vrlinu coveka.Samo na taj nacin moze se srusiti i porazti globalizam i ove sve njihove gluposti-pardon dzubreta.Tako svako moze da pobedi ovo cudo nevidzeno.

Напиши коментар