Регион

Безобразлук: Македонци признали окупиране територије, а неће да их зовемо БЈРМ

Изгледа да на Србију свака шуша може да дигне кљун!

680338

Безобразлук македонских власти у четвртак је достигао врхунац када је званично Скопље затражило од Србије да уклони саобраћајне табле на Коридору 10 на којима стоји скраћеница БЈРМ (Бивша Југословенска Република Македонија) уместо имена Македонија како су усвојили да се зову али им Грчка то не дозвољава.

А то што су 2008. међу првима признали једнострано проглашену независност окупираних територија и што су недавно гласали за пријем истог тог самопроглашеног Косова у Унеско – нема везе!!! Требало би да науче да само ако поштују туђе могу да очекују да се поштује и њихово!

Елем, Македонија је тражила од Србије да одстрани табле постављене на деоници аутопута на Коридору 10 на којима стоји скраћеница БЈРМ, уместо „уставног имена Македоније“ – саопштило је у четвртак македонско Министарство спољних послова.

На аутопуту код Владичиног Хана постављена је ознака „Аутопут Е75 – Коридор 10 – Београд – Граница са БЈРМ“. Та ознака је постављена на деоници у изградњи на аутопуту који повезује Србију и Македонију.

Министарство спољних послова Македоније саопштило је да је захтев да се табла уклони пренет амбасадорки Србије у Скопљу Душанки Дивјак Томић која је била позвана на састанак у то министарство.

На том састанку је, наводе у Министарству спољних послова Македоније, затражено од српских власти да таблу с натписом БЈРМ замене новом на којој ће да стоји „уставно име Република Македонија“.

„Очекујемо позитиван одговор од наших колега из Србије у духу доборосуседских односа“, кажу у том министарству.

 

Блиц / Вести

Коментари (4)

 1. ljubisav каже:

  Bolje da pise Juzna Srbija,kao sto je!!!

 2. Drago каже:

  A sto on iradi dobrosusedskih odnosa priznase kosovo????

 3. Srdjo каже:

  Kad ce se spojimo s Grcku

 4. Miljan tasic каже:

  Ili severna grcka…kao sto predlazu…

Напиши коментар