Војни полигон

БЕЗ РЕЧИ: Припреме за „Словенско братство 2016“

Министарство одбране саопштило је да је трећи дан Мултинационалне војне вежбе „Словенско братство 2016“ протекао у знаку увежбавања припадника Војске Србије и оружаних снага Руске Федерације и Белорусије на Пасуљанским ливадама.

Словенско братство 2016

Након увежбавања јединица у тактичким радњама и поступцима на тему „Механизована чета у нападу“ обављено је припремно гађање минобацачима од 60 милиметара и противоклопним лансирним оруђем „фагот“. Увежбаване су и летачке активности, а уследила су и бојева гађања из хеликоптера, невођеним ракетним зрнима 57 милиметара и дејства по циљевима на земљи противоклопним ракетама, које су реализовале посаде хеликоптера Ми-8 и „гама“.

Војнике је на тој локацији обишао начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, у пратњи команданта Копнене војске генерал-потпуковника Милосава Симовића и сарадника.

Генерал Диковић изразио задовољство одвијањем вежбе и нагласио да противтерористичка операција трију војски захтева најсавременије методе и озбиљан рад. Мултинационална вежба „Словенско братство 2016“, чији је циљ унапређење оперативних способности за решавање тактичких и ватрених задатака за извођење противтерористичке операције у мултинационалном окружењу, реализује се на аеродромима и полигонима Војске Србије. У тактичкој вежби учествује 212 припадника Ваздушно-десантне војске Оружаних снага Руске Федерације, 56 припадника Оружаних снага Републике Белорусије и 450 припадника Војске Србије.

 

Спутњик

Напиши коментар