Свет

Амерички научник: Од Срба воде порекло Руси, Хрвати и Аријевци

Професор биологије Анатолиј Кљосов тврди да је српски ген стар 12.000 година и да већина европских народа има више од 40 одсто овог прагена

Сви потичу од Срба!

Више од 60 одсто народа с простора данашње Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске, Данске, северног дела Немачке, јужног дела Скандинавског полуострва и дела простора Велике Британије у себи има српски ген, који је стар 12.000 година! Ову тезу је у свом научном раду изнео амерички доктор наука руског порекла, професор биологије Анатолиј Алексејевић Кљосов.

Постојбина

– Носиоци R1A1, генетске ознаке за српски ген, на Балкану су живели још пре неких 12.000 година. Након више од 200 поколења, они одатле излазе у источноевропску равницу, где се пре 4.500 година појавио предак савремених Руса и Украјинаца рода R1A1. Осим два народа у Европи, сви други имају више од 40 одсто српског или прасрпског гена и њихов генетски материјал је пет до осам хиљада година млађи – наводи овај оснивач Руске академије ДНК и председник научне консултативне управе Међународног генеалошког бироа у свом научном раду.

Кљосов је проучавао мутације дао закључак да сви Словени потичу с Балкана.
– Старост генетског примерка R1A1 код највиших индијских касти потиче од пре неких 3.850 година, што се поклапа с периодом доласка Аријеваца на те просторе – навео је он и успоставио закључак да су Аријевци заправо Словени који су с подручја Србије, Балкана, стигли до Индије. Овај стручњак за хаплогрупу R1A1 каже да је она типична за све Словене, али и највише касте у Индији.

И Руси с Балкана

Кљусов се у свом научном раду осврће и на историографију Русије, где каже да су потомци библијског Јафета, сина Нојевог, дошли из доњег тока Дунава. Населили су данашњу територију Србије, а одатле су се преселили на север. Ова теза је, каже, поткрепљена и у руским уџбеницима из историје, у којима пише да су они дошли „с оне стране Карпата“, што је за њих управо Балкан.

Погрешан термин

Индоевропски језици, тај еуфемизам, својевремено је настао услед несхватања шта то повезује санскрит и европске језике. На Дњепру, Сону и реци Урал нису живели „народи који су говорили иранским језицима“. Словени су тамо живели и то је био њихов језик – тврди Кљосов.

Има доказе... Анатолиј Кљосов

Има доказе… Анатолиј Кљосов

Коментари (2)

  1. Aleksandar каже:

    Ovo su veoma ozbiljne analize da bas nije potrebno mnogo,da se zloupotrebljavljaju u bilo kojoj svrhe.Jer dokazi i sve ostalo je ipak tacno.A kako ce zapadna idustrija budalstina to da shvati i sve ostalo to znamo odavno.A tek kako ce na to da gleda i Vatikan i toz namo istotako.Isto znamo i sta i kako se ponasaju nasi cuveni Hazari i to znamo pa nebime cudilo i njihovo histericno ludilo po obicaju i njihovoj tradicji,Ali smatram da ovo nembi bilo izvodnju nekom ludiranju i podecenjivanju ovako veoma obimnom i ozbiljnom istrazivanju koje je uradio.Pa prema tome prema tome treba biti i veoma ozbiljan kada se o tome uopste prica.Jer podaci su tacni i sve ostalo to mogu i da potvrdimo iz nase cuvene Vince pa ipre Vince lokaliteti koji postoje ali nisu istrazeni,Dakle smatram da treba dobro shvatiti ovo.

  2. Корнелиjе Кодреану каже:

    Нино Белов, Сербо Макеридов, Александар III Велики и Душан Силни србски цареви коjи су осваjали свет.

Напиши коментар