Србија

Званично саопштење руског академика др Јована И. Деретића

БЕРАНСКА ДЕКЛАРАЦИЈА

Ми представници 12 српских земаља: Рашке, Зете, Херцеговине, Далмације, Српске Војводине, Моравске, Старе Србије – Македоније, Српске Крајине, Босне, Шумадије, Поморја и Славоније састали смо се у Васојевићима, срцу српске земље Рашке и одлучили да прогласимо и усвојимо

ДЕКЛАРАЦИЈУ О ПОНОВНОМ ОСВАЈАЊУ СРБИЈЕ

Ова одлука обухвата:

– поништење одлука Свехрватског католичког конгреса из 1900. године када су сви Срби римокатолици проглашени за Хрвате

– поништење свих одлука АВНОЈ-а

– поништење Крфске декларације

– поништење одлуке о проглашењу Краљевства СХС и одлука о проглашењу свих Југославија, Краљевине, ДФЈ, ФНРЈ и СФРЈ, а које нису водиле рачуна да се омеђе и сачувају српске границе већ су служиле интересима туђина у распарчавању и уништавању српских територија и српског народа. Ове одлуке не обухватају одлуке о присаједињењу Српске Војводине (Срем, Банат, Бачка и Барања) Србији од 24. и 25. 11. 1918., Црне Горе од 26. 11. 1918., Босне и Херцеговине од 28. 11. 1918., одлуку САО Крајине (касније Република Српска Крајина) од 1. 4. 1991. да уђе у састав Србије, као и одлуку од 27. 4. 1992. да Србија и Црна Гора чине заједничку државу.

– поништење свих југословенских устава, а посебно конфедералног устава од 24.2.1974. којим је на српском етничком простору проглашено седам самосталних нелегалних држава

– поништење свих одлука о проглашењу лажних народа, лажних држава и лажних језика на рачун српског народа, његове баштине и српског етничког простора

– поништење одлуке Велике Британије и Аустро-Угарске да српска и црногорска војска напусте Скадар и српску покрајину Поморје (данас Албанија), 1913. године, те да се ово подручје које је увијек припадало држави Србији уђе у састав никад постојеће државе Албаније

– поништење свих каснијих одлука доношених од стране српских непријатеља које су га присиљавале да се одриче својих територија и да напушта своја огњишта

– поништење одлука да се на српском етничком простору проглашавају државе настале као резултат геноцида над аутохтоним српским становништвом. Посебно се осуђују геноцидна држава Хрватска из периода Другог свјетског рата, њен наследник Република Хрватска и геноцидна Велика Албанија, резултат заједничких напора Отоманске Турске, Аустро-Угарске, фашистичких сила у току Другог свјетског рата и социјалистичке Југославије. Формирање Велике Хрватске и Велике Албаније, геноцидних творевина на српском етничком простору су коначно завршиле САД и њени савезници крајем XX вијека

– поништење учења тзв. бечко-берлинске историјске школе која је српском народу наметнула лажну историју и присилила га да на таквим лажима одгаја сопствене нараштаје

– поништење одлука тзв. Призренске лиге донесених у српском царском граду Призрену од стране шиптарских уљеза

– стављање ван закона свих идеологија (комунизам, демократија, југословенство, глобализам) које су за циљ имале уништење српске државе и српског народа

– стављање ван закона постојања хрватске и албанске државе у било каквом облику на отетој српској земљи

– детаљно преиспитивање размјера геноцида извршеног над Србима како од стране његових отпадника тако и од стране непријатељских народа кроз вјекове. Ово се посебно односи на петвјековни геноцид над српским народом од стране традиционалних српских непријатеља Турака, Аустро-Угара и Шиптара те уништење и пљачку његових добара.

– све земље чије су војне снаге у току 1995. и 1999. године дивљачки и без објаве рата учествовале у бомбардовању српских земаља Републике Српске Крајине, Републике Српске и Савезне Републике Југославије и отимању српских територија, а чији су резултат милиони српских бескућника и неизлечиве болести које харају српским земљама, проглашавамо за геноцидне у односу на српски народ.

– припадници њемачког народа су на територији данашње Њемачке уништили двије независне српске државе Сјеверну Србију и Бијелу Србију, готово у потпуности истријебили српско становништво, отели му земљу, и српске топониме замијенили њемачким. Детаљно евидентирати све што је некада припадало српском народу, а недјела њемачког народа према српском народу прогласити за геноцид.

– свака стопа српске земље заливена крвљу Срба власништво је српског народа и српске државе

– детаљно обрадити све топониме и станишта гдје је икада боравио српски народ, а са тиме и дефинитивно дефинисати српске границе
– одсуство јасне националне политике код Срба у трајању од око једног вијека омогућило је нашим непријатељима да разбију српску нацију и од ње направе више вештачких нација. Постоји пријетња да српска нација буде потпуно уништена. Наша је дужност и право да станемо у самоодбрану свог народа и да поново ујединимо српски народ и српске историјске земље.
Доста геноцидима над Србима! Доста лажима и обманама! Доста издајама и преварама!
Српски род је задужио Европу и свијет културом и цивилизацијом! Српски род има право на слободу!

У име 200 делегата из 12 српских земаља

Др Јован И. Деретић

У Беранама, 16. априла, године српске 7521. и године Господње 2013.

ДО ПОБJЕДЕ!

Коментари (27)

 1. Dejan каже:

  Braćo, nije li zapisano “U početku bješe riječ i riječ bješe u Boga …”. Tako će i ova reč imati snagu ako je istinita i pravdoljubiva, jer će je Gospod Isus Hrist podržati. Ne klonite duhom, već samo napred s verom u Boga i istinu, jer će Bog vojevati za nas.

 2. ognjen каже:

  Kako mogu ja da pomognem!

 3. daca каже:

  pravite udruzenj i nedajte da vam vladin sektor diktira stvorite bazu iz koje ce da nicu patrioti a ne poslusnici.Ne partije trenutno no SRB.Napravite ih zavisnim od vas.Tako cete zaobici obmanjujuce skolstvo i zaobici laznu istoriju.
  tito je zabranivao gusle zbog sto je sa srbima radio,da prekine istinu ima tu puno sa laznim videnjem srbije.A i onoh koji se laznog skolskog ucenja nisu oslobodili takozvani intelektualci,.u dosu su svi intelektualci ha ha dobri za zute revolte.

 4. ZORAN каже:

  Slazem se i svim srcem zelim da se vrati slava i teritorija srbije,da se konacno nasa istorija prizna ali samo ona prava.Nego pitam se dali neko moze da zapocne nesto konkretno osim davanja proglasa izjava ili osuda.Braco moja ja sam probao i svaki put sam osujecen ali i dalje pokusavam i pokusavacu.Sta vi planirate da uradite osim proglasa gospodine profesore?

  1. ЈЕДИНИЦА каже:

   Шта професор планира да уради осим прогласа? 11 књига је написао на ову тему, држи предавања на факултетима (надам се да си бар једно одгледао на јутјубу), гостује у разним емисијама… Шта ти планираш да урадиш осим писања коментара на интернету?

 5. Gojko B. каже:

  U najtežim trenutcima srpska klica je opstajala . Ovo vreme je počelo ponovo da nam utire srpsku klicu . Na nama je da nedozvolimo da se gase srpske klice . . . Došlo je vreme da sačuvamo ono što nam je ostalo , da nam ne pobegnu sa Srpske zemlje . . . Obnavljanjem prošlosti kako bi išla ukorak sa ovim vremenom . . . Da promenimo svest osebi kako bi smo opstali u ovom vremenu . U kojem pokušavaju da nas unište na ovom prostoru , na razno razne načine . . . Razjašnjavajmo onim koji neznaju , svima onima u kojem smo vremenu . A koji trče tamo za nekim ili za nečim . Kako nam temelji nebi ostali pusti . . .

 6. Aleksandar Mitic каже:

  Живела Србија !

 7. Ноки каже:

  Тако нам Бог помогао!

 8. Mimi каже:

  Naravno da se slazem i podrzavam, ali sa cime? Vojsku su nam razbili, godinama nas lagali? Mrzi nas ceo sveti sve se radi protiv nas. Sjajno je profesore Dereticu sta radite, ali dzaba.

 9. Корнелиjе Кодреану каже:

  Живео професоре! Jа сам прогледао кад сам чуо овог човека!

 10. Aleksandar каже:

  slazem se sa time ipodrzavam mada sam ja neke stvarikoje ste vi sada objavili pismeno ponistio jos 2003.godine.

 11. Crni каже:

  Šta smo mi bez Boga i ISTINE. Samo izgubljene duše u ljuckoj ljušturi. Gospod je istina i od istine nesmijemo odustati. Ako odustanemo od istine odustajemo i od Gospoda. Zato podržavam.

 12. miodrag каже:

  100% podrška našem narodu do pobede nad fašističkom tzv. eu. ZA NAŠU EVRO-AZIJSKU KONFEDERACIJU!!!!!!!!!!!!

 13. вујовић веселин вивет каже:

  Ниједан народ нема хероје као ми Срби, без разлике да лису пали, живе или тек треба да се роде.Један од њих је постао још за живота а то је ЈОВАН И ДЕРЕТИЋ. Са њим и ИСТИНОМ до гроба или Неба стати, у исти строј, привилегија је храбрих, поносних на своје коријене и Свете своје учитеље, Срба, међу којим сам и ја, а надам се и свих истинољубивих људи без обзира на боју коже.
  Хвала Вам што сте ми отворили очи.
  4. јул 2013. год.

 14. mirko sekulic каже:

  wazda je berane bilo pokretac nekix ideja,al najmanje u berane ulagano para….

  1. MIRKO каже:

   NIKAD NEPITAJ STA SI DOBIJO – PITAJSE STASI DAO

 15. Dragan каже:

  Samo napred gospodine Dereticu, uz vas smo…

 16. Лука каже:

  Уз Вас сам..

 17. Luka каже:

  Daj Boze da to bude, ali sam mnogo skeptican. Ako bude ja cu prvi da podrzim.

  1. Ана каже:

   Живела Србија од Балтика до Токија!

 18. Biljana каже:

  Slava Bogu na visini, medju ljudima dobra volja.
  Daj nam Boze bogougodne mudrosti istrpljenja za spas naseg naroda.

 19. F каже:

  PODRSKA BRACO NASA! SIKTER IZRODSKOM SMECU!!!! DOGODINE DO MORA!

 20. БРОАР каже:

  Ниjе поновно осваjанье него ослобадjанье Србиjе.

 21. mitzoran каже:

  тако нам Бог помогао !

 22. Dragana каже:

  Uz Vas sam!!!

  1. daca каже:

   Arcibald Reis je rekao po nesto o srbima,Vazno je kakva je aktuelna situacija sa Srbijom i sta tu valja misliti.

Напиши коментар