Досије

Званична верзија о Сребреници чиста измишљотина и лаж!

Швајцарски публициста Александар Дорин тврди да је у Сребреници у догађајима из 1995. године укупно страдало око две хиљаде Бошњака, а не 8.400, како се наводи

dorin

Дорин је оценио невероватним да је Хашки трибунал објавио да је у предмету „Сребреница“ уништено хиљаду страница доказног материјала, а као разлог је наведена тврдња да „нема довољно места за архивирање“, те констатовао да у то не може да поверује нормалан човек.

Истраживао 15 година

„Зато је Сент Луис, у америчкој држави Мисури, ново место становања великог броја веома живих ‘жртава’ Сребренице“, истакао је Дорин. Дорин је после 15 година истраживања догађаја у Сребреници и око ње и објављених неколико књига о тој теми изнео доказе о манипулацији истином о броју убијених бошњачких жртава на том подручију.

„Теоретски би могло бити идентификовано мало више од 3.300 људи који имају везе са Сребреницом.

Од тога је око 1.300 оних који су страдали 1992, 1993. и 1994. године. Већина и једне и друге групе страдала је у борбеним дејствима“, написао је Дорин на „Фејсбуку“. Према његовим речима, све тврдње које иду преко те цифре су чисте измишљотине, преваре и лажи, преноси агенција Срна.

Чиста лаж да је убијено 7.000 жртава

„Нико није нашао око 7.000 жртава из Сребренице, то је чиста лаж“, истакао је Дорин.

Он је изнео и податке о томе како тада бошњачки представници и УН потврђују да у Сребреници уопште није било злочина, као и холандски војници, те да је невероватно да је Војска Републике Српске негде ухапсила и стрељала 7.000 до 8.000 заробљеника у време када нико од међународних посматрача и војника није био спречен да се слободно креће у региону.

Он је подсетио да су иницијатори званичне верзије о Сребреници и поред тога ширили тврдњу да је ВРС у Поточарима одвојила 1.000 војно способних мушкараца од осталих и да су негде одведени на стрељање, док у извјештају холандске Владе пише да у Поточарима није било војно способних мушкараца и да нема потврде о хиљаду ухапшених.

Орић се хвалио да је масакрирао Србе

Он напомиње и да је хашки истражилац Дин Манинг у извештају из 2000. године навео да су пронашли 2.000 лешева које су тражили у масовним гробницама 50 километара од Сребренице, а да српски стручњаци и патолози током ископавања лешева нису смели бити на лицу места.

Дорин се позива на интервју Насера Орића из 1995. године листу „Торонто стар“. „Он је с поносом причао да су он и његова јединица снимили како су у региону Сребренице и Братунца масакрирали Србе.

Тај видео запис пустио је репортеру, рекавши да је његова војска у једном селу убила 114 Срба“, рекао је Дорин и додао да се нико од западних медија није згрозио над тим злочином…

Напиши коментар