Србија

Зашто нам хитно треба патриотски политички блок

Пише: Бошко Обрадовић

Појава патриотског политичког блока изазвала би велеобрт у Скупштини Србије, где више ништа не би било исто.

Србија је поново у готово редовном ванредном стању и предизборној грозници. Поодмакао процес дефинитивне предаје Косова и Метохије од стране нове Владе Србије, продаја пољопривредног земљишта странцима, ново задуживање државе за 3 милијарде евра, настојања лобиста у власти ка дозволи увоза и промета семена и хране који садрже ГМО, високи службеници старе и нове власти на вези са мафијашким шефовима – више су него довољни разлози за оставку целокупне Владе Србије и ванредне парламентарне изборе. Поставља се питање шта да се ради и како се поставити у име нове политичке генерације коју представља Покрет Српске Двери, као највећег политичког изненађења на претходним изборима, којег је само изборна крађа могла зауставити да данас не буде у Скупштини.

Тренутак је да у овој потпуно промењеној политичкој стварности предочимо наш угао посматрања актуелне политичке ситуације и предлог решења за излазак из овог полу-окупационог система у коме данас живимо у Србији. Пре свега желимо да нагласимо да је за Двери у овом историјском тренутку у коме се српски народ данас налази заустављање даље предаје Косова и Метохије од стране Владе Србије приоритет број 1, док паралелно са тим долази промена погубног антипородичног социјално-економског модела.

Процес успостављања границе и царинског система са КиМ је много одмакао, а следи гашење српских институција на КиМ и давање сагласности тзв. Косову на чланство у УН. Овај захуктали процес не може зауставити ниједна од наших парламентарних или ванпарламентарних политичких или невладиних организација самостално, док једино заједничким снагама можемо постићи да се овај процес успори, а можда и заустави. Што се тиче урушавања наших породица: беле куге, дужничког ропства и одузимања имовине најсиромашнијих, даљег упропаштавања домаће привреде, пољопривреде и села, кажњавања трудница узимањем 35% од плате у време трудничког боловања, отпуштања жена које остану у другом стању, медијске идиотизације, пандемије незапослености – то је посебно Косово које имамо и чију пропаст такође треба зауставити.

Шта нам је чинити?

Сви смо свесни да данас на националној политичкој сцени између наших генерација, политичких биографија и тежина, броја гласова, организација, програма и стилова патриотског рада постоје одређене, понекад и велике разлике. На другој страни, постоје, неколике битне и више него актуелне теме које, по нашем мишљењу, ове разлике стављају у други план, а у први план гурају хитност прављења родољубивог политичког блока који би настојао да заустави даљу пропаст државе на свим плановима. То су теме око којих све релевантне патриотске политичке организације имају исти став: Косово и Метохија, ЕУ, НАТО, Хашки Трибунал, ГМО,… Све друго сада није од толиког значаја да би нас спречило да по овим пресудним националним и државним питањима не остваримо макар минимално акционо јединство.

Стога Двери већ дуже време предлажу стварање заједничког патриотског блока у циљу супротстављања најновијим погубним потезима Владе Србије. С обзиром да се очекује и расписивање ванредних парламентарних избора, овакав патриотски блок би могао прерасти и у предизборну коалицију која би – уз поштовање појединачних специфичности – заједнички изашла на изборе и тако у будућем сазиву Скупштине Србије значајно појачала националне политичке ставове по најбитнијим питањима за опстанак државе. Двери су расположене и спремне за овај договор и сматрају га спасоносним за Србију, а бројни разговори су већ и у току.

Поменути патриотски блок био би конституисан искључиво на заједничким циљевима око којих нема разлике у мишљењу између нас, док би све друге политичке теме по којима се разликујемо биле препуштене самосталном деловању у будућем парламенту.

Оно што свакако могу бити тачке окупљања је:

1.    Прекид процеса придруживања Србије Европској Унији
2.    Прекид преговора са тзв. приштинским режимом у Бриселу и повратак питања Косова и Метохије у Савет безбедности Уједињених нација
3.    Заустављање продаје природних и привредних богатстава Србије
4.    Промена економско-социјалног модела и подршка домаћој привреди
5.    Борба против беле куге и промета семена и хране који садржи ГМО…

Као знак да се прави једна широка и исправна родољубива политичка прича требало би у овај блок укључити најистакнутије српске интелектуалце из Отаџбине и Расејања, који важе за моралне ауторитете и врхунске стручњаке у својим областима.

Ефекат националног сабирања

Стварање оваквог патриотског политичког блока, уз учешће и ових познатих интелектуалних имена, изазвало би више позитивних пратећих ефеката у комплетној српској јавности:
–    У родољубивим круговима би се вратила пољуљана нада и ентузијазам за борбу против предаје Косова и Метохије и вера да је овај погубан процес могуће зауставити.
–    Овакав патриотски блок би добио широку подршку огромног броја интелектуалаца,  удружења и грађана.
–    На овај начин бисмо онемогућили сваки покушај изборне крађе на ванредним изборима попут оне Ђурђевдана прошле године, чија су жртва биле све патриотске политичке организације.

Потенцијално великим изборним резултатом оваквог родољубивог политичког блока, који се реално може очекивати кроз синергијски ефекат сабирања свих родољубивих гласова на једно место, у будућој Скупштини Србије спречили бисмо промену Устава и дефинитивну издају Косова и Метохије која се спрема, довођење државе у потпуни вазални положај у односу на ЕУ и даљу пропаст домаће привреде и пољопривреде, а афирмисали бисмо српско становиште као пресудан фактор у нашим медијима, култури, просвети… Сматрамо да је такав велеобрт у саставу Скупштине Србије довољан мотив да до ове сарадње на родољубивом полу политичке сцене дође што пре.

 

Извор: Двери

Напиши коментар