Србија

За одбрану српског језика и ћирилице

Српско удружење Ћирилица позива на трибину за одбрану српског језика и ћирилице у Пријепољу, у уторак, 16. јула у 20 часова у Музеју града Пријепоља.

Тамо где нестане ћирилице и српског језика врло брзо нестане и Срба, истина је која се прећуткује, док се истовремено у школски систем Републике Србије уводе новопроглашени  језици успостављени  некаквом скупштинском већином. Супротно лингвистичкој науци, језичкој пракси, вековној традицији и здравом разуму ради јефтиних дневно-политичких потреба, препушта се језичко благо нашег народа, несхватајући да се тако топи и његова суштина, идентитет и сече корен који нас држи столећима, јер без свога језика и ћирилице престајемо да постојимо као посебна нација.

Српско удружење Ћирилица тражи да се на територији Србије поштује Устав и закон ове земље и спречи крађа језика и затирање српске ћирилице јер се тако  наставља  културни геноцид над свешћу српског народа.

На трибини учествују:

– Добрица Ерић, песник и председник удружења
– Милош Ђошан, генерал и члан У. О. удружења
– Мр Слободан Чуровић, песник из Подгорице и професор српског језика који је остао без посла јер је одбио да предаје измишљени матерњи-црногорски језик
– Миодраг Којић, потпредседник удружења

Том приликом ће се у Пријепољу формирати и повереништво удружења за заштиту српског језика и ћирилице.

Напиши коментар