Србија

Враћају се средње војне школе

Одлуком министра одбране у предстојећој школској 2015/2016. години поново се уводи средњошколско стручно образовање подофицира Војске Србије, после 20 година од како је престала са радом Средња стручна војна школа

vojska-srbije

Одлуком министра одбране Братислава Гашића, у предстојећој школској 2015/2016. години поново се уводи средњошколско стручно образовање подофицира Војске Србије, после 20 година од како је престала са радом Средња стручна војна школа, саопштило је данас Министарство одбране.

На редовно школовање од четири године, на смер „Ратно ваздухопловство и противваздухопловна одбрана“, биће уписана 46. класа са 30 ученика и ученица.

По завршетку Средње стручне војне школе они ће бити примљени у Војску Србије у својству професионалног подофицира, у чину водника, стоји у саопштењу.

Протеклих година прве водничке чинове добијали су најбољи професионални војници после вишестепеног стручног усавршавања у Центру за обуку и усавршавање подофицира, подсећа се у саопштењу.

Међутим, показало се да се на тај начин обучавања подофицира не може обезбедити адекватна и континуирана попуна техничке и ваздухопловнотехничке службе.

Конкурс за пријем и селекцију кандидата биће објављен 1. августа, најавило је Министарство одбране.

 

Новости

Коментари (2)

  1. Лаки каже:

    U kojoj skoli ce biti taj smer ????

  2. Dragan каже:

    ja sam bio II klasa SSVŠ,nije to lose,svakako ce dobiti vece znanje nego kao profesionalni vojnik

Напиши коментар