Србија

Власт у Новом Саду забранилa акцију „Никад граница“!

„МУП Нови Сад донео је решење о забрани скупа Иницијативе „Никад граница“ који је требао да се одржи данас у 12 сати на почетку Змај Јовине улице у Новом Саду. Решење о забрани перформанса „Никад граница“ донето је сат времена пре почетка скупа, а јуче током дана од представника Иницијативе полиција је више пута захтевала отказивање скупа уз објашњење да трпе велике политичке притиске да скуп буде забрањен“, саопштили су организатори.

„Сличан перформанс је већ два пута одржан у Београду без икаквих проблема. Перформанс се састоји из постављања „граничне“ рампе на којој стоје људи обучени у униформе УЧК који не дозвољавају пролаз. Акција треба да покаже грађанима Србије последице споразума које је Ивица Дачић потписао са Хашимом Тачијем и да објасни нови режим тзв инегрисаних прелаза“, наводи се у даљем тексту саопштења које је прослеђено медијима.

„Забрана ове акције показује да владајући режим не жели да дозволи активности којима се открива права истина о преговорима у Бриселу. Упркос забрана Иницијатива „Никад граница“ наставиће са својим акцијама борбе против изграде границе између Косова и Метохије и централне Србије. У Београду је на Сретење 15. фебруара у 12 сати код Храма св. Саве пријављен скуп „Буна против границе“, закључује се у саопштењу.

Иницијативу „Никад граница“ чини више организација и интелектуалаца међу којима СНП НАШИ, Покрет за Србију, Србски Образ, Заветници, СДС, ЖЕКИМ итд.

Напиши коментар