Свет

Швајцарски посланик: Срби жртве у Сребреници!

Посланик у парламенту Швајцарске Донатело Пођи упозорава да су се у Сребреници десили злочини, али и да су жртве били Срби – 3.280 особа о којима постоје јасни подаци, од којих чак 70 одсто цивила

ПОСЛАНИК у парламенту Швајцарске Донатело Пођи упозорава да су се у Сребреници десили злочини, али да се само један мало разликује од званичне верзије: жртве су били Срби – 3.280 особа о којима постоје јасни подаци, од којих чак 70 одсто цивила! Он истиче да су многа дешавања на Балкану деведесетих година прошлог века била део пропаганде и посебно указује на чињеницу да су велике српске жртве у Србреници и на Космету прећутане на Западу.

Он је у новинама “L’iponione” објавио текст “Сребреница – како се заиста збило”, написан на основу књиге Александра Дорина и Зорана Јовановића, и препоручио је свима, укључујући и неке екс-судије, наглашавајући да се ствари нису десиле баш онако како је неко покушавао (и како и даље покушава) да их представи. Пођи наводи да су све српске жртве у Сребреници убијене и масакриране између 1992. и 1995. године, да имају своје име и презиме и све су регистроване.

Онај други масакр, над муслиманима, садржи многе “тамне стране” – у погледу укупног броја жртава откривени су многи лажни подаци, као и жртве које немају никакве везе са Сребреницом. То је био несумњив покушај да се ухвати у замку српска компонента и са накнадном реконструкцијом командне одговорности дође до тадашњег председника СР Југославије Слободана Милошевића.

– Истина о Сребреници није ни верско питање, ни питање интерпретације, већ питање чињеница које су систематски заташкавали и цензурисали муслимански политичари, земље чланице НАТО и западни мас-медији – закључује Пођи.

 

УСПЕЛА ОБМАНА

ПОЂИ подсећа да је Сребреница мали градић – смештен у БиХ, а вештачки га је створио НАТО. То је била енклава на српској територији, у којој су до средине 90-их живели већином муслимани. Сребреница је наизглед била “заштићена зона”, демилитаризована и уз војно присуство НАТО. Али Сребреница је у исто време послужила и за страшне етикете, па и неистине које су се тицале прича о “геноциду, етничком чишћењу, масовним силовањима – а све то се показало веома ефикасним за обмањивање јавности.

 

Извор: Новости

Напиши коментар