Свет

Су-30 и Су-24 морнаричке авијације РФ надгледају бродове НАТО-а у Црном мору

Најновији ловачки авиони типа Су-30 и бомбардери типа Су-24 морнаричке авијације Црноморске флоте прате кретање два брода НАТО-а у Црном мору, саопштио је за РИА „Новости“ извор из Кримске војне поморске базе. 

su-30

У овом тренутку у Црном мору се налазе два брода НАТО-а: америчка крстарица „Виксбург“ и турска фрегата „Тургутрејс“. Они реализују заједничке маневре у југозападном делу Црног мора. Јуче су три Су-30 и четири Су-24 морнаричке авијације Црноморске флоте РФ реализовале извиђачке летове са аеродрома Новофјодоровка (близу града Саки) надгледајући ове бродове. 

„Ловци Су-30 прате бродове из ваздуха и одржавају контакт са руским одредом бродова“, изјавио је саговорник агенције. Он је подсетио да морнаричка авијација Црноморске флоте врши редовно посматрање и извиђање активности бродова НАТО-а у Црном мору.

„Наши пилоти пре свега прате кретање бродова НАТО-а и задатке које они врше приликом изласка на море. Осим тога, посаде бродова према нашим авионима спроводе маневре за одбрану од напада из ваздуха, што омогућава нашим пилотима да стекну искуство маневрисања и вођења извиђања из ваздуха како у зони противваздушне одбране, тако и изван ове зоне“, изјавио је извор, а преноси РИА „Новости“.

 

Руска реч

Напиши коментар