Свет

СТРОГО ЧУВАНА ТАЈНА: Обама устукнуо јер су му Руси оборили Ф-22 и 4 ракете Томахавк

То је 1. септембра потврдио војни експерт у интервјуу за ТВ канал „Ал Манар“. Разлог за кашњење почетка удара председника Обаме на Сирију није што он, наводно, чека Конгрес.

Разлог је у томе што је 31. августа Сирија уништила амерички борбени авион Ф-22 Раптор, као и четири ракете „томахавк“.

Ф-22 Раптор је наводно најнапреднији ловац на свету. Он лети на изузетно великим висинама и развија изузетно велике брзине. Управо због тога њега је „немогуће“ оборити.

Опремљен је таквим наоружањем да може обарати непријатеља и на 50 километара удаљености. Поседује најмодернију технологију која га на терену чини потпуно невидљивим.

Амерички генерали су управо зато шокирани јер им је такав авион уништен врло професионално укључујући и пресретнуте моћне ракете типа Томахавк.

Амерички војни авион срушио се у близини границе са Јорданом. Оштећене ракете су пале у море. О обарању авиона Ф-22 Раптор пише и лист „Лос Анђелес Тајмс“.

Лист је такође известио да је 30. августа сиријска противваздушна одбрана оборила четири америчке ракете „томахавк“ руским антиракетним системом „Панцир-1“.

Ово су прве руске противавионске ракете овог система које су уништиле америчке ракете.

Према листу, губитак модерног авиона Ф-22 на северу Јордана и обарање 4 ракета главни разлог је за изненадно кашњење агресије против Сирије. Исту вест преноси и лист „Оклахома Пост“ позивајући се на америчке војне изворе.

Војни експерт Џон Рид Плава рекао је новинарима да Сирија нема само С-300, већ и њену унапређену верзију. Он није искључио да поседује и систем С-400.

О овом догађају сведоче и становници сиријског града Тартуса који су потврдили да су чули 30. августа, у поподневним сатима, хук три авиона.

Један авион је био Миг-23, други МиГ-29 који се упутио ка издвојеном америчком авиону, виђен у близини сиријских територијалних вода. Амерички авиони су били око 20 миља од обале Сирије.

Свако од њих је могао у сваком тренутку да уђе у сиријски ваздушни простор. Али, када су приметили приближавање сиријских авиона, Американци су се окренули и отишли према мору.

Дана 1. септембра се поновила иста епизода око 10 часова. Очигледно да оваквим акцијама америчка авијација тестира борбену готовост у сиријском систему противваздушне одбране, али и траже шупљину у њој и… очигледно није пронађена.

Зна се да свим лансирним рампама у Сирији руководе добро обучени и искусни руски стручњаци а да је и сиријска посада одлично обучена.

Коментари (2)

  1. misko каже:

    sranje ljudi,pasta osta braci Amerima,pracke dalekog dometa

  2. vitez каже:

    Mislim da je ovaj avion oboren ne s S-300 vec unapredenim raketama s-200vm ove rakete imaju poprilicno0 veliku brzinu modernizirane mozda i 6 maha domet 350 km koliko nema f -22 domet raketa vazduh kopno. Pitanje je dal su ruski strucnjaci na ove rakete ugradili kakve premaze vodljive te je sama raketa slabo uocljiva kod leta. Ocito americki premaz kompozit nisu dovoljno kvalitetni da ih radar ne vidi. Licno mislim da jedino ako stelt deluje je plasma koja mozda u kombinaciji s nekim materijalom koji upija zracenje ili ga malo reflektira na vecim daljinama je steltna tj avion jos ako je zima oblaci turbulenicje zbog vetra. Ocito sve drugo je neucinkovito premaz ostri rubovi ne daju rezultat

Напиши коментар