Србија

СРБИЈА ОПЉАЧКАНА: Влаховић и Динкић криви за крађу и изношење 51 милијарде долара из Србије!

Главни кривац за лошу приватизацију је закон у чијем су доношењу велику улогу имали Александар Влаховић и Млађан Динкић, тврде економски стручњаци

Офшор капиталци!

Више од 51 милијарде долара изнето је из Србије на офшор рачуне у иностранству од 2001. до 2010, и то тако што су јефтино купована предузећа, која су касније пропадала, наводи се у извештају пројекта Међународног конзорцијума за истраживачко новинарство из Вашингтона. Главни кривац за то је лош Закон о приватизацији, који је омогућио прикривање идентитета купаца и структуре власништва њихових компанија, а у чијем доношењу су велику улогу имали министар за приватизацију Александар Влаховић и тадашњи гувернер Млађан Динкић, тврде стручњаци.

Наметнут модел

Бранко Павловић, адвокат и бивши директор Агенције за приватизацију, сматра да је концепт приватизације наметнут са Запада и да је постављен тако да уништи српску привреду.
– Прво морам да кажем да сам врло скептичан кад је реч о своти од 51 милијарду долара. Просто је немогућа, јер све што смо продали, укључујући банкарски сектор и Телеком, не може да пређе осам милијарди долара. То је један те исти новац који се врти и питање је како су они то сабирали – објашњава Павловић и додаје да је главни проблем што се спорним Законом о приватизацији положај Народне банке дефинисао тако да буде лош за српску привреду.

Обарање динара

Како каже, то је омогућило да се курс динара срозава, да се нагло обара царинска стопа, да се домаће банке униште без икаквог разлога, да се формирају огромне каматне стопе… А важну улогу у томе су, каже, имали Александар Влаховић и гувернер Млађан Динкић.

– С једне стране колонизују земљу, а некима одговара да их тапшу по рамену. Тада је Динкић добијао награде као гувернер, најбољи финансијски стручњак, а Александар Влаховић је инсистирао на измени закона којом је само за физичка лица омогућена аукцијска продаја предузећа на шест рата – објашњава он и наводи да је управо то допринело прикривању идентитета купаца и повећању броја скандала са офшор фирмама.

Коментари (5)

  1. KURE каже:

    Da nece da ih uhapse,hehehe,lopovi su svi oni

  2. PENCIC GORAN каже:

    SUD I PRESUDA SUD AKO SU KRIVI KONFISKACIJ IMOVINE DA SE NAHRANE SRBI , DA SE FORMIRA FOND ZA POMOC U RADJANJU U SRBIJI KAO U BELORUSIJI , DA IMAO PREDSEDNIKA KAO G MUHIKU KOJI JE NEPOTKUPLJIV I PATRIOTA ANE T V ST ………….

  3. Zoran каже:

    Није ми јасно, зашто ова два говнара и гробара Српске привреде, још увек ходају? Мора да им леђа чувају тајне службе САД, Енглеске и Немачке.

  4. Zoran каже:

    Не може се смислити адекватна казна за ове и друге злотворе. Шта им урадити?

  5. Aleksandar каже:

    Nisu samo oni toradili radili su skor svi redom.A dezurni su okrivljeni i to znamo i jasno je.A da su to slatko radili radilisu svom silom i snagm.Ne samo ova dvojca vec i sviostali redom.

Напиши коментар