Србија

Србе трују и са неба!

Пернила Хагберг, вођа шведске странке Зелених, дигла је септембра 2012. велику медијску буку када је након дугог научног истраживања изашла пред домаће новинаре и у својству приватног лица изјавила „да ти дуги бели трагови, облачне сумаглице на плавом небу нису уобичајени трагови, него су заправо отровна мешавина хемикалија, вируса и метала које носе заједничко име кемтрејлс (хемијски трагови)“.

Притом је она за главне „извођаче радова“ навела Централну америчку обавештајну агенцију (СIА) и америчку безбедносну агенцију (NSA), уз одобрење шведске владе. Ово сазнање пренето је у скоро свим светским штампаним и електронским медијима, иако је до тада тема „кемтрејлс“ била скривана и исмевана. Хагбергова није прва особа која је јавно говорила о хемијским траговима. Пре ње било је људи који су храбро почели да се боре са овим још увек неразрешеним проблемом, као што је, на пример, немачки научник Вернер Алтникел, који десет година уназад упозорава јавност о кемтрејлсу. Он је од 1987. до 2000. био високи активни члан организације Гринпис, све док 2004. Гринпис није са њим, због кемтрејлс хипотеза, раскинуо уговор. Више од двадесет година Алтникел је члан Зелене партије Немачке, чију политику јавно критикује, нарочито после НАТО бомбардовања Србије од стране црвено-црне коалиције, где је употребљаван осиромашени уранијум, али и, како каже, због недовољне заштите за очување животне средине и непротивљења ратним дејствима немачког Вермахта. Овај носилац награде из области соларне енергије неко је кога званични медији у Немачкој и свету нерадо зову у госте, па га чак избегавају или цензуришу, јер говори о темама које нису на дневном реду глобалних институција – као што су кемтрејлс, HAARP, манипулација временом, осиромашени уранијум и контрола ума. Многи га, притом, сматрају заблуделим лицем и присталицом теорије завере. Њему је приступ отворен на појединим независним медијским гласилима. Оснивач је веб-портала chemtrail.de, а до априла 2012. био је активиста грађанског удружења Чисто небо, да би у септембру прошле године саопштио да оснива нови покрет под именом Удружење за заштиту природне средине, чији је циљ да се планета сачува од штетних и неприродних технологија.

Цењени господине Алтникел, звучи као невероватна фантастична прича, или чак теорија завере, када се у данашњем свету јавно говори о кемтрејлсу. За једне запрашивање планете није штетно и користи се да би се Земљина кора охладила, док противници тврде да се рали о неизмерној штети по здравље човечанства и екологије. Када се почело са експериментисањем на небу и ко стоји иза тога?

General Electric је 1946. године обавио прве истраживачке подухвате на модификацији времена, такозваној „вакцини неба“ која је откривена помоћу сребрне прашине. Дан-данас облак уз примену сребрног јодида може да донесе обилне падавине. Америчке војне снаге проузроковале су овом природном ратном методом велике поплаве дуж вијетнамских непријатељских добавних праваца. Да би ограничили појаву климатских ратова, Уједињене нације су 1977. године прогласиле конвенцију ENMOD (еколошка ратна конвенција).

Поједини наши читаоци се први пут сусрећу са темом кемтрејлса. Можете ли свима њима укратко описати како могу бити сигурни, када погледају у небо, да је реч о запрашивању, а не о кондензацијским траговима које авиони остављају иза себе?

sunsetНормални кондензацијски трагови (енглески contrails) могу се формирати од најмање 70 процената влаге и најмање минус 40 степени Целзијуса из издувних честица, на пример, од млазних мотора. Честице делују као једра инокулације за стварање ледених кристала. Ови кондензациони трагови, обично веома кратког даха, могу под екстремним атмосферским условима у просеку на небу остати око 20 минута пре него што се поново растворе. Већина нестаје после неколико секунди. Због великих температура млазних мотора, формирају се ледени кристали око крила дужине удаљености. Атмосферски услови за развој нормалних кондензацијских трагова су у принципу створени тек на око 7.500 метара надморске висине. Такозвани кемтрејлсови садрже, поред већ ионако опасне хемијске адитиве у авио гориву (ЈР8 + 110) и друге хемикалије – метални прах, полимере и друго – и одражавају, у зависности од њиховог састава, много гушћу и јачу рефлексивну појавну слику, стварајући белу измаглицу. Они почињу често близу турбина, могу сатима стајати на небу и стварати понекад хоботничка испупчења. Велику сигурност да разликујемо траке добијамо када је позната надморска висина, одговорајућа температура и вредност влажности ваздуха. (Погледајте наш Јутјуб видео: „Кемтрејлс нови докази“ на chemtrails.de).

Које су државе прве на удару запрашивања хемијским честицама?

Скоро све земље су потенцијалне мете; не постоји податак које су најугроженије, мада се претпоставља да су континенти Америка и Европа први на списку. Реч је о глобалној завери и скоро да нема земље која није трована отровним хемикалијама.

Запрашивање неба и планете крши многобројне интернационалне еколошке законске норме, директно угрожава национални суверенитет држава, па се поставља питање шта је са безбедношћу ваздушног простора. Како је могуће да страни авиони неометано продру на територију једне државе, или то, можда, раде са одобрењем врха власти тих држава?

Да, то се ради са дозволом влада тих држава, кроз билатералане споразуме, или преко окупационог статута код западних вазалних држава. У америчкој војној студији „Поседовање времена у 2025. години“, из 1996, експлицитно се помиње да упркос међународним конвенцијама о неупотребљавању природних манипулација које су споразумно постигнуте са „пријатељским и савезничким“ народима, такве акције се, ипак, могу извршити.

Постоје ли докази за шта се све кемтрејлс може искористи? Поједини независни истраживачи говоре да је реч о невидљивом временском наоружању којим се могу постићи разни ефекти у борби против непријатеља.

Постоји читава палета области примене кемтрејлса, нарочито у интеракцији са јаким системима микроталасних преноса, као што је америчка јоносферна грејалица HAARP у Гакони на Аљасци. Због проводних области прашине атмосфере могу се, на пример, створити рефлексивни слојеви, који се заузврат користе за разне апликације радара. Бројне апликације временских оружја наведене су још 1977. године у анексу 2 ENMOD конвенције. Цитат: „Следећи примери илуструју могућности промена које могу бити изазване еколошким техничким манипулацијама: земљотреси, цунамији, нарушавање природне равнотеже у региону, мењање временских прилика (облаци, падавине, циклони и торнада), промене у климатским обрасцима и у океанским струјама, промене у стању озонског омотача и јоносфере“. Бивши амерички секретар одбране Коен потврдио је, 1997. године, у свом јавном говору, примену неколико горе наведених еколошких ратно-техничких манипулација.

Који се све хемијски материјали бацају из авиона на земљу?

Алуминијум, баријум, стронцијум, манган, титан и други полимери, бактерије, гљивице, микроплазме, пестициди и радиоактивне материје, а измерене су и остале смеше супстанци у различитим концентрацијама.

Какви све симптоми и болести могу да настану од авионских хемијских трагова?

До сада су на међународном нивоу као последице кемтрејлса пријављене разне респираторне и слузкожне иритације, алергијске реакције, хроничан умор, болови у грудима, алергије, астма, оштећење меморије, потешкоће у проналажењу речи, слабљење имунитета, проблеми са крвним судовима, главобоље, депресија, проблеми са равнотежом, грип, канцер и друге инфективне болести.

Да ли је кемтрејлс тајно оружје Новог светског поретка, како би свет био управљан по идеологији „супер елите“, као и да са планете нестане неколико милијарди људи?

Кемтрејлси су део различитих хемијских и електромагнетних манипулација; оквиру сировог тераформираног концепта, који је такође осмишљен као опција да утиче на физичко и ментално стање човечанства. Примењене супстанце, у сваком случају, доприносе негативном здравственом ефекту. Светска елита жели, ту нема никакве сумње, да смањи бро становника у свету, па чак и Макс Плаш Институт сматра да би број од две милијарде људи био пожељан.

Резервоари кемтрејла у авиону којим се запрашује небо.

Резервоари кемтрејла у авиону којим се запрашује небо.

Широм света климатско оружје кемтрејлс је мултимилијардни посао. Значи, без обзира на огромне трошкове, запрашивање људи и природе не престаје, претпоставља се из разлога што је високо профитабилно. Који индустријски комплекси зарађују највише на овом пројекту?

Хемијска и ваздухопловна индустрија првенствено највише профитирају, али и берзанске спекулације су погодно средство за климатске манипулације, и то иде тако далеко да се и поједине кладионице баве овим питањем. Узмимо у разматрање и следећу варијанту: када се државе, помоћу индуковане дехидрације или поплаве њихових усева, буквално натерају да знатно умање годишњи износ својих засејаних поља, тада расте могућност извозне уцене потенцијалног проузроковача штете, а ризик да они буду окривљени за катастрофу веома је мали.

Зашто Светска здравствена организација, Уједињене нације и еколошки покрети не реагују на уништење природне и здравствене средине путем глобалног запрашивања?

Одговор је кратак и јасан. Зато што су оруђе агенде Новог светског поретка.

На крају нашег разговора, кажите читаоцима магазина Геополитика како се углавном добронамерна светска популација може изборити са глобалним хемијским запрашивањем? Постоји ли нека нада за будуће генерације?

Постојећи масовни медији не обављају своју дужност у складу са прописаном новинарском етиком, па је стога и те како нужно да се што више људи, кроз алтернативне медије, упозна са манипулативним радњама и здравственим ризицима. Сваки појединац би требало да искаже јасну вољу у односу на званичну политику, институције, еколошке покрете, цркве итд. да се писмено и усмено децидирано изјасни да није спреман да толерише тренутну неприхватљиву ситуацију, и да даље ћути. Неактивним удружењима би требало одузети право на рад. Још боља сарадња на националном и међународном нивоу, као и умрежавање и солидарност људи, апсолутно су неопходне, како би наш протест имао још више одјека у јавности. Свако од нас би требало да буде свестан својих менталних моћи и да их позитивно искористи. Сама неактивност многих добродушних особа пружа шансу релативно малом броју злих људи моћ да остваре своје деструктивне планове.

Погледајте и документарне филмове Чиме ли нас то прскају и Зашто нас прскају за више информација о овој теми…

Коментари (1)

  1. Aleksandar каже:

    To znamo plus Harap i evoimateproizvod odlican i tomene necudi nista.

Напиши коментар