Србија

СПРДАЈУ СЕ СА СРБИЈОМ: Предложено да пријем Србије у ЕУ одложи до 3000. године

НА седници Европарламента која је одржана пре два дана у Стразбуру, посланик Партије за независност Велике Британије (UKIP) Вилијам Дармут имао је примедбу на дневни ред.

Вилијам Дармут

– Желим да предложим – нагласио је – да расправе о приступању Србије и Косова ЕУ буду одложене, не до априла 2013. године, већ до априла 3000. године.

Дармут је ово изговорио уз осмех, а за речено је добио скроман аплауз.

Председник Европског парламента Мартин Шулц одговорио је да је „временски оквир који је предложен прилично великодушан“, али да је Дармутов предлог ипак стигао касније него што је предвиђено процедурама.

– Требало је да предлог изнесете пре 16 часова како бисмо могли да га размотримо, тако да нам недостаје реалности у оба аспекта – рекао је, такође уз осмех, Шулц.

Британску независну партију предводи познати евроскептик Најџел Фериџ, а последња истраживања показују најбоље резултате у историји те странке – тренутно имају подршку 17 одсто опредељених гласача и трећи су по снази. Са чак десет процената испод конзервативаца.

Резултате истраживања је објавио „Обзервер“ а у складу су са растућим евроскептицизмом Британаца, који би требало да се у наредном периоду на референдуму изјасне о односу према ЕУ.

Напиши коментар