Србија

Слуђивање

Пише: Бранко Драгаш

aleksandar-vucic

Поново о буџетском дефициту. На њему се најбоље види пропаст Вучичеве популистичке и демагошке политике. Буџетски дефицит ће ове године бити преко 3 милијарде евра. Званично су већ ребалансом призмали 225 милијарди динара, али када се на то додају расходи социјалних фондова и локалних заједница, те разни други расходи, онда се цифра укупног дефицита пење тако високо.

Међутим , није то све. Консолидовани биланси државе нам показују да су укупни дефицити нарасли на 7,3 милијарде евра. О тим дефицитима нико из власти не сме ни да зуцне. Сви ћуте да се не замере Великом Вођи.

Дугови расту, јавни дуг је прешао 22 милијарде евра. То је 70% од БДП кога приказује власт. Међутим, то је 146% од реалног БДП. Србија је презадужена земља и потпуно је јасно да идемо у банкрот.

Велики Вођа је показао да је потпуно неспособан, да ништа не зна из економије, да ниједан рационалан економски потез не повлачи и да се драматично брже задужују, него сви премијери пре њега.

Он је неодлучан, оклева, покушава да се свима додвори, не разуме како функционише економија, болесно је сујетан, ископлексиран, ауторитаран и осветољубив. Узео је сву власт у своје руке и рачун стиже на наплату.

Штрајкови адвоката, просветара, студената, индустријских радника, тихи штрајк полиције, здравствених радника и од данас власника угоститељских објеката.

Читава Србија је у штрајку или се припрема за штрајк.
Аца Драмосер то ништа не види. Он гура даље своју сумануту причу о успеху реформи, какве ниједан политичар у историји није остварио. Његови чауши га ложе да истраје у том свом слуђивању грађана.

Оваква економска политика довешће до потпуног финансијског пожара у Србији. Политика која нема никакву економску стратегију, него се заснива на задуживању и припреми за распродају преостале државне и друштвене имовине.

Припрема се нова приватизациона кланица.
Закон о приватизацији је створио услове за приватизациони масакр.
Млади јапијевци су доведени да се напију крви приватизационих предузећа.

На унутрашњем плану, морамо да се припремимо за хаос.

На спољном плану, политика ЕУ и Русија довешће до класичног нокаута. Таква политика није могућа. То је прецењивање наших могућности и давање на значају једном суманутом и недоказаном типу.

Сукоб ЕУ и Русије је све већи.
Рат у Украјини није стао.
Велика је извесност да ће се тек распламсавати.

Крсташи из Брисела и Вашингтона ће све више тражити.
Хоће да им се улагање исплати.

Нема слуђивања на спољном плану.
Аца Драмосер ће доживети класичан нокаут.

 

Извор: dragas.biz

Напиши коментар