Србија

СКАНДАЛ: Чанак најављује војвођанско пролеће

Хоће, сасвим сигурно ће бити војвођанског политичког пролећа. Политички ће бити, али не знам које године

Председник Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненад Чанак изјавио је данас да је сигуран да ће Војводина доћи на дневни ред као тема и да ће бити “војвођанског политичког пролећа”, али је додао да не зна које ће се године то десити.

“Хоће, сасвим сигурно ће бити војвођанског политичког пролећа. Политички ће бити, али не знам које године”, рекао је Чанак у интервјуу за Радио-телевизију Војводине.

Према његовим речима, овог пролећа је могуће очекивати да ће се, након 101 године, коначно можда решити проблем Косова.

“Косово је стални проблем протеклих 101 годину. Ваљда ће сада на дневни ред доћи и нека друга тема”, рекао је Чанак и додао да је питање Војводине одавно “интернационализовано”, само што се то “крије” од јавности.

Он је оценио да је борба против криминала и корупције у Србији веома селективна и упитао како је могуће да се, у истрагама о спорним приватизацијама предузећа, не води и истрага о највећем скандалу, а то је приватизација Нафтне индустрије Србије.

Чанак је рекао да се борба против криминала и корупције свела на неколико хапшења, која су “на чудан начин бирана” и оценио да покрајинску власт покушавају криминализовати преко Развојне банке Војводине.

“Ја јесам за то да сви који су криви одговарају. Али, ми причамо о одговорности бивших министара, а нико не истражује афере у вези са (актуелним министрима) Велимиром Илићем и Милутином Мркоњићем”, казао је председник ЛСВ.

Он је упитао шта је са одговорношћу функционера Српске напредне странке Маје Гојковић и Игора Мировића у вези са афером око Аутотранспортног предузећа (АТП) “Војводина”. Подсетио је да је Маја Гојковић тада била градоначелница Новог Сада, а Игор Мировић директор Завода за изградњу града.

“Мировић се сада представља као демократска перјаница, а реч је о истом оном човеку који је почетком деведесетих година (прошлог века) овдашњим Мађарима поручивао: “Сендвич у шаке, у сточни вагон и марш из Србије!””, подсетио је Чанак.

Чанак је оценио да је садашња атмосфера у друштву заправо последица чињенице да Закон о лустрацији, чији рок важења истиче 11. јуна, никада није примењен, због чега ће се од одговорности извући сви они који су криви за “мрак” из деведесетих година.

Коментари (1)

  1. Данко Б. Марин каже:

    Арапско пролеће је уназадило регион ком је обећавана светла ЕУ будућност… Процес из Барселоне је “пролећем” неповратно одбачен као срећна опција… Велико зло овај скот је у стању да направи,зато само радити по закону и судским процесима зауставити ПРОЦЕС ВОЈВОЂАНСКОГ “ПРОЛЕЋА” – по рецепту овог вишег дегенерика и ускоро: доказаног криминалца!

Напиши коментар