Србија

Шиптари би са два тенка могли да дођу до Ниша!

Пише: Горан Митровић  (Таблоид)

Савремени српски властодршци, одликују се псећом оданошћу према америчким императорима и њиховим сателитима на Балкану. Оваква психологија „краси“ и првог потпредседника Владе Србије Александра Вучића и његовог „демократског идола“ Миодрага Ракића, који сваког дана доказују да је Србија држава примитивне владавине интересних група, а не држава реда и закона. Међутим, и Вучић и Ракић заборављају да су сви они који су издајнички служили интересима САД, а притом пљачкали своју земљу, ружно завршили. Упркос томе, Вучић уредно спроводи стратегију шефа политичког оделења амбасаде САД у Београду, Метју Палмера, да државу преда у руке земљама исламског фундаментализма, у којима влада шеријатско право.

У Србији влада потпуни хаос, а њене вође распродају преостале ресурсе. Докле?

Пре месец дана један немачки лист је објавио текст о Србији у коме се тврди да, када би два тенка са Косова кренула према Београду, могли би да дођу до Ниша, а да нико од српских безбедоносних снага и не покуша да их заустави!

Нажалост, тврдња немачких новинара је потпуно тачна, а и буџет Србије за 2013. годину показује да власт предвиђа унутрашње сукобе, а не спољну агресију. За полицију је планирано издвајање веће од оног за нове инвестиције, или за побољшање стања у аграру, али већи део пара не одлази на побољшање стандарда запослених, већ на набавку нових средстава принуде којима ће насилно бити разбијање демонстрације гладног народа.

Министарство одбране има 25.565 особа у сталном радном односу и 10.435 људи запослених на одређено време, што заједно чини 36.000 запослених. Са друге стране, Министарство унутрашњих послова има укупно 49.365 запослених и скоро сви они, са изузетком њих 23, за стално запослени. Овом броју треба додати још 2.050 особа стално запослених у Безбедносно информативној агенцији. За полицију је планиран издатак од 70.733.603.000 динара, а за Министарство одбране само 58.076.547.000 динара. Ово указује на то да ће далеко вреднија опрема бити испоручена полицији, док ће војска морати да се задовољи коришћењем већ превазиђеног и дотрајалог наоружања, јер за значајније набавке новог, у буџету једноставно нема пара.

Буџет за 2013. годину указује на све слабости српске привреде, делимично наслеђене од раније, а добрим делом произашле и из политике актуелне власти. Доласком ДОС-а на власт, започела је пљачка државне имовине, и застрашујуће пљачкање војне имовине. Ратни официри су пензионисани, похапшени, стављени су под истрагу… Док се ратна вештина и стратегија коју је српска војска применила у рату са НАТО-алијансом изучава на значајним војним академија, српски официри су од стране ДОС-ове власти стављени на стуб срама.

Али, черупање српске армије, уништење њене војне моћи и официрског кадра, почело је 2003. године када је за министра одбране постављен Борис Тадић. На том положају заменио га је кум Драган Шутановац, а Борис је, као председник Србије, настојао да Србију остави без војне доктрине и војске. Војну имовину, касарне, пољопривредна добра, наоружање и муницију, Драган Шутановац је, уз пуну сарадњу са Стеваном Никчевићем, директором СДПР-а, опељешио попут роја скакаваца, стављајући и себи у џеп неколико стотина милиона евра! Војска Србије је данас налик јачем ловачком друштву.

Понизно служење америчкој администрацији

Прошлог месеца аустријска власт организовала је референдум којим је питала сопствени народ да ли се слаже са њеним предлогом да се у Аустрији укине обавезни шестомесечни војни рок, те да се њена војска у потпуности професионализује.

Референдум је и успео и није успео. Успео је јер је на њега изашло више од 50 одсто пунолетних грађана. Није успео јер су грађани већином гласали против предлога Владе да се укине обавезни војни рок и да војска постане професионална тј. плаћеничка.

У Србији је, без референдума, декретом министра Шутановца укинуто обавезно служење војног рока. Војска Србије је професионализована, мада у државном буџету, који је пресушио као сува дреновина, нема пара за професионалну војску. Очекујући подршку од САД, након поновног успостављања дипломатских односа, ДОС-ова власт, а челу са премијером Зораном Живковићем, продала је америчким компанијама, за смешне износе, Железару Смедерево и Дуванску индустрију Ниш.

У Смедереву је америчка компанија топила српске тенкове, топове и тешка наоружања, јер је претходно Влада Србије натерана да уништи највећи део савременог тешког наоружања. Америчке компаније, након успостављања дипломатских односа, опељешиле су Србију за преко двадесет милијарди евра! Послератни амбасадор САД-а у Србији Wилијем Бил Монтгомери понашао се у Србији као Понтије Пилат. Степен његове корупције и ароганције на Балкану био је неиздржив, и америчка администрација била је принуђена да га превремено пензионише.

Доласком Бориса Тадића на чело Србије, његова Демократска странка је одлучила да се стави на располагање америчкој администрацији. Преко тадашњег гувернера државе Илиноис, Рода Благојевића, а у режији секретара амбасаде Србије у Вашингтону Владимира Петровића, који је био и секретар гувернера Благојевића, са 50 милиона долара, у кешу, српска амбасада је подржала избор Барака Хусеина Обаме за председника САД-а.

Амерички Федерални истражни бро спровео је акцију у којој је ухапшен гувернер Благојевић, а потом осуђен на 14 година затвора. Владимир Петровић је избегао хапшење, иако је амерички држављанин, јер га је штитио дипломатски имунитет. И док је српска власт понизно служила америчкој администрацији, она је, сасвим јавно, радила против интереса Србије, што је и навела у јавно објављеном приоритету својих националних интереса, јер је признавање независности Косова и његово чланство у Уједињеним нацијама међу најважнијим задацима америчке спољне политике. Након прошлогодишњих избора, када је, неочекивано, Борис Тадић је изгубио власт, као и његова Демократска странка, а Европска унија је одмах објавила да се од нових власти очекује да покрену најодлучнију борбу против корупције и организованог криминала.

Према подацима из Европске уније, у Србији су за протеклих десет година “нестало“ више од 70 милијарди евра! Опљачкани су фондови, банке, државна предузећа, болнице, клинички центри, кредитне линије, помоћ која је долазила из европских држава. Само се главарима Демократске странке приписује да су, са државних функција, корупцијом и криминалом, опљачкали Србију за преко 50 милијарди евра.
Али…

„…Исплати ме, исплати ме!“

Чим је Ивица Дачић саопштио да ће ући у коалицију са Српском напредном странком, а председник Николић му дао мандат, потпредседник СНС-а, Александар Вучић је, смртно љутит и бесан, саопштио да формирање Владе неће бити брзо, ни лако! Његово опако држање није слутило на добро, јер се он, не објаснивши зашто, одмах упутио, као наводни кандидат за потпредседника Владе Србије у Вашингтону! Примљен је у Стејт департменту, од нижеразредних службеника, и тим поводом је господин Вучић од Владе САД-а затражио “велике инвестиције за Србију“! Барем званично му је саопштено, ако он то већ није знао, да америчка влада нема новца за инвестирање, то одобрава Конгрес, а упућен је да новац тражи од Владе Руске федерације. Откуд путовање потпредседника СНС-а у Вашингтон, пре формирања српске владе?

Бивши председник Борис Тадић изјавио је да је на његову иницијативу формирана и Српска напредна страка, јер је ДС-у, наводно, требала јача опозициона странка.

Упућени тврде да је Српска напредна странка формирана по налогу из Вашингтона, од најкриминалнијег дела Српске радикалне странке, претходно дебело плаћена. Претпоставља се да су Томислав Николић и Александар Вучић, преко Миодрага Ракића, шефа кабинета Бориса Тадића исплаћени у кешу, а и на иностране рачуне, у износу од око 100 милиона долара! Сателитска странка – Српска напредна странка, добила је, одмах по оснивању, проконзула!

Главни саветник странке постао је пензионисани амерички амбасадор Вилијем Бил Монтгомери! Касније ће генерал Божидар Делић, који је заједно са Николићем и Вучићем био оснивач СНС-а потврдити да није могао да добије статус странке, јер ни годину дана, по оснивању, није преведен са енглеског језика! Ко је напредњацима писао статут странке? Очигледно, Српска напредна странка, чији су лидери били обична служинчад режима Бориса Тадића, добили је намесника из Вашингтона!

Господин Монтгомери је амерички курвин син, како би то они сами рекли за корумпираног човека, који је од Хрвата добио кућу на мору, у Цавтату, од Бугара вилу на црноморском приморју, а од Мила Ђукановића је тражио десет милиона – „исплати ме, исплати ме,“ -викао је на њега на аеродрому у Тивту, пред запрепашћеним путницима!

Лобирање у САД-у није забрањено. Будући да пензионисани амбасадор није званично пожељан у Стејт Департменту, он је за посредника у криминалном шуровању са Српском напредном странком, која је сада на власти, препустио, тврде упућени, још увек активном дипломати Метју Палмеру.

Са господином Палмером, Александар Вучић се незванично срео и приликом поменуте посете Стејт Департменту, што јавности није саопштено. Наиме, Вучић је од господина Палмера, иначе члана Демократске странке САД-а, добио прецизне инструкције за своју деструкцију у новој Влади Србије. Њему је господин Палмер обећао пуну заштиту од кривичне одговорности, јер је располагао рачунима и исплатама за њега и Тому Николића, коју је вршио, снимајући их, Миодраг Ракић, шеф кабинета Бориса Тадића. Али, Вучић је већ био “презадужен“ до гуше!

У предизборној кампањи, не очекујући да ће доћи на власт, а да Томислав Николић неће победити Тадића, Александар Вучић је узимао милионске “аконтације“ на име подршке буџету странке, који је завршио у његовом џепу! Од бизнисмена Станка Суботића, осуђеног у Србији због, наводне, злоупотребе положаја, а да две године није одлучено по жалби, Вучић је узео милионске донације, обећавши да ће ухапсити Мирослава Мишковића и Милана Бека, које је господин Суботић оптуживао за своју несрећу, да ће све оне из Демократске странке којима је морао да плаћа десетине милиона мита, такође процесуирати. Путовао је и у Шпанију да узме добре паре од Слободана Радуловића, који је, такође, у бекству. А платио је и Сретен Јоцић- Јоца Амстердам, да се поштено процесиура и ослободи, за све је очигледније, лажне поступке…

Ипак, господин Вучић, “пун обавеза“, а нарочито према Миодрагу Ракићу, бившем шефу кабинета Бориса Тадића, није смео да промени ниједног судију, ниједног тужиоца…А они још слушају господина Ракића, који је ове корумпиране и неморалне људе и поставио на те правосудне функције.

Глава на пању, нога на Банани

Александар Вучић покушава да ухапси Милана Бека, који је био и финансијер Српске напредне странке, али су отпори и у СНС-у велики. Када је господин Беко после шесточасовног испитивања пуштен из полиције, а Вучићева службена гласила најавила његово брзо хапшење, огласила се гувернер Народне банке Србије, и потпредседница СНС- а Јоргованка Табаковић рекавши да “…Беко зна да се обезбеди, он не гази на трулу даску, страдаће они око њега“! Вучић је био бесан, запретивши да политичари, мислећи на Јоргованку, не могу одлучивати ко ће бити ухапшен, поручујући да о томе искључиво одлучује Миодраг Ракић, чија наређења он спроводи.

Александар Вучић је на конференцији за штампу у Влади Србије одржаној 6. фебруара 2013. године рекао “…да је поштено је рећи да је било појединаца као што је Миодраг Ракић који су стављали главу на пањ у борби против организованог криминала“, додајући да зато и пита Ракићевог бившег шефа где је данас Миша Банана, један од вођа у Шарићевом клану“.

Он је на конференцији за штампу рекао да „данашња акција Специјалног тужилаштва за организовани криминал показује да у Србији раде институције“.

Наиме, тог дана је тужилац без ограничења мандата Миљко Радисављевић, преко свог заменика, наложио прикупљање потребних података о наводном учешћу српских политичара у пословању са Дарком Шарићем. Пет година је то знао, али није смео од Миодрага Ракића да зуцне!

Да ли Метју Палмер руководи истрагама у Србији? Наиме, према извештајима из Европске уније, само су челни људи Демократске странке у протеклих десет година покрали преко 50 милијарди евра! Александар Вучић их амнестира! Ни речи о тим пљачкама. Он наводи истраге на Ивицу Дачића и његове сараднике. И то таквом прљавом и жестоком кампањом, да је то незабележено у историји!

Али, дуговања Александра Вучића су све већа. Хиљаде симпатизера СНС-а дало је овом човеку новац за кампању, али му се изгубио траг. А они си остали преварени, разочарани, а и подземље је све нервозније, и спрема се за наплату. За то и господин Вучић, изјављујује да се не боји за свој живот, јер су му деца одрасла и може да умре!
Од када је постао први потпредседник Владе Србије, министар одбране и неуставни координатор свих служби безбедности, господин Вучић је претворен у тоалет папир, којим се брише Миодраг Ракић, сада потпредседник ДС-а и политички саветник америчког амбасадора у Београда, Метју Палмер.

Ко је, уствари, господин Палмер?

У Београд је дошао као тридесетогодишњи доктор економије, у Политичко одељење Амбасаде САД-а у Београду. Крајем осамдесетих година дружио се са српским интелектуалцима, био је речит, добро је говорио српски. Имао је, скроз Ле пенове погледе на политику. Нови светски поредак описивао је пријатељима као борбу беле расе да се одржи у животу, помињући договор Михаила Горбачова и Џорџа Буша Старијег 1971. године, када су америчка ЦИА и совјетски Политбиро у стратешкој размени података дошли до сазнања да ће бела раса нестати, а нарочито Европа, јер на њој почивају два противуречна социјална система.

Конференција КЕБС-а у Хелсинкију имала је за циљ да удари темељ новом светском поретку, а осим свих европских држава, на самиту су учествовали, а и да су чланице ОЕБС-а САД-е и Канада!

Господин Палмер је имао оригиналне идеје своје службе, како да се реши проблем Албанаца, односно њихових интелектуалаца, који уче школе и студирају на факултетима у Приштини на албанском језику. САД је предлагао Слободану Милошевићу да држава организује агенцију за посредовање у запошљавању и да неколико десетина стручњака- Албанаца са Косова пошаљемо у исељеништво, у САД, и тако спласну тензије незапослених Албанаца, који због лошег образовања и непознавања техничке терминологије, нису у бившој СФРЈ могли наћи посао.
Господи Палмер се оженио у Београду, српском држављанком, а кум на венчању био му је тадашњи декан Правног факултета у Београду Миша Петровић!

Из Београда је Палмер отишао на службу у Бугарску, на његово место постављен је његов кум Роберт Норман, који се оженио Дубравком, која је по народности Хрватица. Господин Норман је био склон честим опијањима, лоше се понашао на Косову, и тадашњи шеф мисије Ричард Мајлс предлагао је да се господин Норман врати у Вашингтон, али је његов кум Метју Палмер, који је постао високо позициониран у обавештајној служби Стејт департмента, успео да га заштити и пензионише, а Норманова супруга је постала амбасадорка САД- а у Вијетнаму.
Када су напредњаци извршили државни удар, октроишући Александра Вучића за Господара Србије, у Београд је, на место шефа политичког одељења, враћен и господин Метју Палмер.

По доласку у Вашингтон, Вучић је најпре реферисао Палмеру о својим активностима, а и сада је често на инструкцијама.

Оно што господин Палмер тражи од господина Вучића је колико српско министарство одбране сарађује са руским, налаже му на које све начине да традиционалне добре односе Русије и Србије прекине! Вучић му је до детаља реферисао о свом боравку и разговорима са Димитријом Рогозином у Москви, као и шта је са њим разговарао у Београду, терајући га да на вулгаран начин изиграва сваки договор о сарадњи са Русима. Господин Вучић на такве кораке приморава и министарску енергетике и председника Николића.

По налогу Метју Палмера господин Вучић је одлучио да у Србију доведе најстрашније исламистичке државе – Уједињене арапске емирате, у којим влада шеријатско право, и у којем се организују ћелије Ал каиде. Уместо војне сарадње са Русијом и европским државама, склапамо савезе и уговоре са Емиратима. Скандалозно је да је шеик Ел Зајед Вучићу поклонио три блиндирана возила, као и пушку-снајпер која је најскупља на свету. Примање таквих поклона нико није одобрио потпредседнику српске владе.

Али, тврде упућени, господин Палмер се обогатио. Шеик је и њему поклонио чекове тешке неколико милиона, а и албански бизнисмени, који се баве продајом прашкастих производа, искеширали су господину Палмеру милионске износе, јер им је Палмер омогућио да купе најплоднију земљу у Србији, преко Уједињених арапских емирата.
Тај снажни заокрет Србије, односно Томислава Николића и Александра Вучића према исламистичким држвама са шеријатсклим правом, као што су Уједињени арапски емирати, исламистичка Турска и Азербејџан, имају за циљ да заувек одвоје Србију од Европске уније, и од раскомадане Србије створе бастион за деловање Ал каиде према Европи и прекиду пловности Дунавом, који је жила куцавица за велики број европских држава.

Злочиначка политика Метју Палмера, који руководи спољном политиком Србије, није у сагласју са новом политиком новог државног секретара. Јер, амерички центри моћи снажно притискају располућеног, а понекад и распамећеног америчког председника Хусеина Барака Обаму, да се окани стварање исламских држава по свету, јер Ал Каида и даље кидише на грађане и имовину САД-а.

И договор између влада Русије и САД-а не предвиђа постојање и деловање Метју Палмера. За очекивати је да, након што ФБИ-а спроведе истрагу о папирнатој сарадњи америчког дипломате са исламистичким круговима, господин Вучић остане без водича. А он самостално не уме ни одело да обуче.

Скандалозна је и унутрашња политика господина Вучића. Њом руководи његов интимус Миодраг Ракић, бивши шеф кабинета бившег председника Бориса Тадића. И господин Ракић је био миљеник америчке дипломатске обавештајне службе. „Све ћемо учинити за вас, само нека све остане за овим столом“, рекао је господин Ракић америчким дипломатама.

И док је његов председник тумарао белим светом, извињавајући се за све и свашта, што Срби и јесу и нису учинили, господин Ракић је створио праву хоботницу…

Злоупотребљавајући положај секретара Савета за националну безбедност, чији члан није био, Ракић је, понижавајући директора српске полиције Милорада Вељовића, директора БИА Сашу Вукадиновића, тајно пратио и уходио десетине хиљада грађана – бизнисмена, новинара, политичара и њихових породица.

Све податке које је добијао од Вељовића и Вукадиновића, Ракић је користио за рекетирање бизнисмена, банка, фондова и подземља. Десетак милијарди евра прошле су кроз Ракићеве руке. Он је поставио тужиоца за организовани криминал Миљка Радисављевића, руководио је Снежаном Маловић и Слободаном Хоменом, а по својом шапом је држао и Високи савет судства и Државно веће тужилаца.

И ако је Демократска странка изгубила на изборима, Миодраг Ракић је, као нераздвојан Вучићев пратилац, одлучио да уз помоћ Вучића рекетира своје бивше партијске другове, да очисти Демократску странку и стане на њено чело, а онда заједно са Вучићем да владају све док грађани Србије не ликвидирају.

За застрашујућом енергијом Александар Вучић спречава да српска полиција добије новог директора, јер је Милораду Вељовићу мандат истекао још пре две године, и по сили закона би морао у пензију. Вељовић је служио Миодрагу Ракићу, али је са начелником Управе криминалистичке полиције Србије Родољубом Миловићем, коме су руке крваве до лаката, и који је тешко болестан од коксаки вируса (а пије ујутру већ од девет сати) створио јаку организовану криминалну групу. Међутим, синдикати су на граници стрпљења, и могуће је очекивати отворену побуну против распада система у полицији.

Вучић је прво кренуо на Вељовића, јер је правио и његов досије, који је распродао на више места, али га је Ракић измарширао, тако да ће Србија и даље остати Вељовић на месту директора. Већина полицијских управа у Србији нема начелнике, тако да је безбедност Србије на најнижем могућем степену.

Миодраг Ракић и Александар Вучић се надају да ће са стотинама милиона евра моћи да збришу у САД. Заборављају, међутим, да су сви они који су псећи служили интересима САД, а притом пљачкали своју земљу, завршили на вешалима, или са метком. За очекивати је, ако на пролеће дође до устанка у Србији, да ће Ујка Сем прво да жртвује Ракића и Вучића!

Долази Шојгу, а доноси ли милијарде?

Влада Србије свесна да кредитима и распродајом националне имовине држава само одлаже банкрот, тражила је помоћ од Руске федерације.

-Руси имају план вредан пет милијарди долара. То је далеко више него што смо тражили, каже саговорник Таблоида из Немањине 11.

Неки од послова за које су Руси заинтересовани су раније поменута куповина железаре Сартид, фабрике вагона Краљево, али и заједнички пласман роба на трећа тржишта, као што је извоз Српских тенкова у Африку.

-Да ли ће до реализације послова заиста и доћи зависи од наших политичара, каже наш извор.

На питање како ћемо знати да ли је Влада код Руса добила прелазну оцену он каже:

-Раније су најавили да руски министар одбране Сергеј Шојгу долази у Србију током 2013. године. Ако Шојгу дође до краја марта, донеће са собом и понуду за прве заједничке послове, каже наш саговорник.

Он понавља да ће у том случају до краја године бити склопљени аранжмани вредни пет милијарди долара. На наше питање шта ће бити ако Шојгу не дође до краја марта, каже:

-Надам се да о том сценарију нећемо морати да разговарамо.

Хилари против Јевреја, шеријат против цивилизације

Доскорашња државна секретарка Сједињених америчких држава Хилари Клинтон, уз прикривену подршку располућеног америчког председника Хусеина Барака Обаме, снажно је подстицала исламистичке покрете у свету, да крену у џихад на бежбожнике, претећи, без увијања, свима онима који на било који начин оспоравају ислам, или доводе у питање циљеве исламистичких покрета, који се залажу за исламске државе са шеријатским правом.
Упућени тврде да је њена изненадна љубав према Алаховим верницима почела када се њена кћерка Челзи развела од мужа Јеврејина, након што је он, после краћег времена проведеног са њом у браку, установио да му је животна сапутница лезбејка! То је толико увредило госпођу Хилари, такође лезбејку, да је решила да се освети јеврејској заједници у САД-у и Јеврејима у Израелу. Напокон, при крају мандата отпутовала је, тајно, према Ирану, али тај пут је био њена последња политичка рола за исламисте.

Већ две деценије Саудијска Арабија и краљевска породица одваја десетине милијарди долара годишње за подмићивање америчких државних званичника, што се у овој земљи зове лобирање.

Саудијска Арабија је бастион марка и зла, у којој Ал Каида има сигурно уточиште, земља из које у свет крећу организоване групе ћелија Ал Каиде, спремне да се освете безбожницима.

У Саудијској Арабији се суди по шеријату, грађанима се одсецају руке, ноге, уши, каменују до смрти, јавно вешају… Свако ко није исламске вере у Ријаду је непожељан. Шеријат се примењује у свим државама, у које су себе прогласиле за исламске републике. Саудијска Арабија је стратешки савезник САД-а, земље у којој су демократске институције и јавно мњење, ипак, посвећени слободама и правима човека, чак до највиших стандарда. Агресивна политика доскорашње државне секретарке за спољне послове почеће брзо да се замењује сарадњом са секлуарним државама.

А какво је стање у државама са шеријатским правом, говоре и овакве вести: Саудијски свештеник до смрти мучио и силовао петогодишњу ћерку, па пуштен уз новчану казну („Блиц“, 05. 02. 2013. године), где се каже да је Саудијски свештеник Фајхан ал Гамди, који је своју петогодишњу ћерку Ламу ал Гамди мучио и силовао до смрти, ослобођен је гнусних оптужби, јер је платио казну мајци несрећне девојчице. Лама је преминула у октобру прошле године, а на њеном телу нађени су трагови бруталног иживљавања – смрскана лобања, поломљена ребра и лева рука, бројне модрице и опекотине.

Осим пребијања и наношења опекотина, дете је и више пута силовано, наводи се у извештају групе „Wомен то Дриве“. Свештеник Гамди, који је позната особа у Саудијској Арабији, где се редовно појављује на телевизији, признао је да је ћерку тукао штапом и кабловима, али је у затвору провео само неколико месеци. Ранда ал Калиб, социјална радница у болници у коју је Лама примљена, каже да је девојчици кичма била поломљена, као и да је неколико пута узастопно силована. На њене повреде накнадно су нанете и опекотине. Уместо дуге робије или смртне казне, судија је Фајхану ал Гамдију наложио да плати казну, у висини коју одређује исламски закон у Саудијској Арабији. Судија је проценио да је боравак у затвору у трајању од неколико месеци довољна казна за свештеника. Он је наводно пристао да плати 50.000 долара Ламиној мајци. Активисткиње невладине организације из Саудијске Арабије кажу да отац не може бити кажњен смрћу због убиства свог детета, као ни муж за убиство жене.

Паша Николић: нема Србије без Турске

Председник Србије Томислав Николић позвао је у Истанбулу турске и српске привреднике да сарађују и заједно „освоје“ руско тржиште! Николић је обишао Аја Софију и разговарао са васељенским патријархом Вартоломејом. Српски председник је истакао да заиста нема Балкана без Србије, али и да Србија не може све да уради што је потребно на Балкану без Турске.
„…Турска има скоро све…“.

Знао а ћутао

Тужилац без ограничења мандата Миљко Радисављевић, преко свог заменика, наложио је прикупљање потребних података о наводном учешћу српских политичара у пословању са Дарком Шарићем. Пет година је то знао, али није смео од Миодрага Ракића да зуцне!

Напиши коментар