Србија

Синиша Мали: Запослићемо још 800 нових комуналних полицајаца у Београду!

Поводом петиције за укидање Комуналне полиције, Синиша Мали истиче да није решење у њеном укидању већ у побољшању њеног рада. Градоначелник најављује да ће бити запослено још 800 комуналних полицајаца.

bg-komunalna-policija

Синиша Мали је у Скупштини града најавио и да би у наредних десетак дана Измене закона о комуналној полицији могле да се нађу пред Владом, преноси Танјуг.

Тај закон, како је рекао, подразумева запошљавање додатног броја комуналних полицајаца на територији града, односно минимум 800 нових комуналних полицајаца.

“Мислим да ће то у потпуности променити и слику града и слику Комуналне полиције. Са додатним бројем полицајаца имаћемо комуналне полицајце који ће бити растерећенији на неки начин, јер град од два милиона људи тренутно опслужује око 300 комуналних полицајаца, што је недовољан број”, истакао је градоначелник.

Мали је апеловао на грађане да поштују Комуналну полицију и полицајце уопште, додајући да се инцидент са привођењем путнице у градском превозу не би десио да је платила карту за превоз и дала личну карту на увид.

“Апелујем на све грађане да поштујемо закон. Мислим да је то тековина свих модерних друштава. Ако се већ шверцујете и, уколико вас припадник Комуналне полиције ухвати, ако ништа, бар дајте личну карту на увид”, рекао је Мали.

Додао је да путница није приведена што није имала карту за превоз, већ што није дала личне документе на увид, а Комунална полиција, по закону, има обавезу да такву особу одведе до најближе станице како би се утврдио идентитет.

“Да ли је то изгледало лепо? Није. Да ли је то прави начин на који Комунална полиција треба да ради? Не треба и то сам рекао јасно. Ово је заједничка ствар. Нису ни сами комунални полицајци криви, нису ни сами грађани криви”, поновио је Мали.

Градоначелник је навео да је већ разговарао са представницима Комуналне полиције, као и да извештај комуналних полицајаца који су учествовали у инциденту са привођењем путнице јасно говори “да су радили сходно овлашћењима”.

Надлежни, како је додао, раде на томе да уведу комунални ред на територији града Београда, а комунална полиција има улогу у томе.

 

РТС

Коментари (1)

  1. Crnogorac каже:

    ovo je sprdnja!

  2. Тања каже:

    „Није приведена што није имала карту за превоз, већ што није дала лична документа на увид“. Зашто је морала дати личну карту на увид, зато што није имала карту за превоз. Није шија него врат.

Напиши коментар