Свет

СИГАЛ ОБАМИ: Америка ће преживети само ако постане најбољи пријатељ Русије

Председник САД Барак Обама треба да уложи напоре да од Русије начини савезника, сматра холивудски глумац и продуцент Стивен Сигал.

Америчка телевизија Fox News указала је овим поводом да Сигал има веома добре односе са председником Русије Владимиром Путином, чиме се не могу похвалити ни неки амерички политичари. Зато је замолила популарног глумца да посаветује Обами како да успоставити односе са страним државама.

„Мој би савет Обами био следећи: крајње је важно од Русије направити нашег савезника. То је веома јака земља са запањујућим природним ресурсима и изузетним руководством. Сматрам да је Русија наш пријатељ. И чини ми се да је једини начин да преживимо и да нас не „прогутају“друге суперсиле, или да нам макар не нанесу штету, да постанемо најбољи пријатељ Русији“ – рекао је глумац.

Сигал сматра да би Руси такође „желели да буду главни савезници“ САД.

„Мој је савет председнику Сједињених Држава: молим вас, послушајте ове речи јер знам да је Русија отворена за поштене, дивне, јаке и искрене односе. Уосталом, наше земље заиста могу помоћи једна другој“ – рекао је Сигал.

Сигал је био питан и поводом открића бившег припадника америчких специјалних служби Едварда Сноудена.

„Сматрам да је проблем у томе што ми појма немамо шта се десило. Непосредно сам о томе разговарао са многим конгресменима. Већина од њих има утисак да Сноуден а приори не мора да буде злочинац, а да је, можда, чак и херој“- истакао је Сигал.

„Ко је он: криминалац или херој – ја не знам, јер не знамо које је информације предао. Зато ми је тешко да дам било какав коментар“ – категоричан је Сигал.

Познати глумац више пута је био у посети Русији. У марту су Путин и Сигал отворили нови спортски дворац у Москви.

У јуну прошле године посетио је школу № 1 у Беслану. У октобру је – током своје посете Ижевску – посетио концерн „Калашњиков“ и предао свој аикидо дрес спортском комплексу Удмуртског универзитета.

Осим тога, у Грозном је изјавио да се нада да ће сам у будућности постати – део Чеченске Републике.

Коментари (2)

  1. Корнелиjе Кодреану каже:

    Стева Цигла jе маjстор.

  2. Serbon каже:

    e moj Stevane, dzaba im se trubi.

Напиши коментар