Војни полигон

Руски пилоти Ми-24 показују највиши ниво обучености

Ако видите висок ниво професионализма и летачке обучености, као и прецизност паљбе са хеликоптера, онда 100% можете бити сигурни да се ради о руским пилотима, изјавио је амерички стручњак.

https://youtu.be/4UY5Sb674VQ

Убрзо након почетка руске ваздушне кампање у Сирији, како присталице, тако и противници сиријског председника Башара Асада почели су да објављују снимке напада руских борбених хеликоптера Ми-24, који представљају хибрид транспортне и борбене летелице. Притом експерти са којима је разговарао новинар портала Foreign Policy, сматрају да руски пилоти показују највиши ниво професионалне обучености.

Осим тога, у тексту се наводи да “сиријски пилоти одавно лете на руским хеликоптерима и да зато није лако тачно рећи ко се налази у пилотској кабини”.

Међутим, како истиче Foreign Policy, “непосредни посматрачи конфликта” тврде да техничко мајсторство пилота, као и чињеница да конкретни модели хеликоптера представљају новије верзије Ми-24 од оних којима располаже сиријска војска, указују на то да се у хеликоптерима налазе управо руски пилоти.

Аналитичар института за проучавање питања рата и ветеран америчке Ратне морнарице Кристофер Хармер је изјавио да видео-снимак са два хеликоптера Ми-24 који лете толико близу тла и испаљују ракете, показује “највиши степен високе обучености, као и велику храброст пилота руских хеликоптера”, преноси РИА „Новости”.

“Ако видите висок ниво професионализма и летачке обучености, као и прецизност паљбе са хеликоптера, онда 100% можете бити сигурни да се ради о руским пилотима. С обзиром да Ми-24 комбинује тешко наоружање са транспортним трупом, помоћу њих се јединице руских специјалаца могу пребацивати на први линију фронта. То, с друге стране, може омогућити руским снагама да се концентришу на усмеравање ваздушних напада на основу података које добијају од хеликоптера, и да тако спроводе директне ракетне нападе на линији ваздух-земља и земља-земља”, додао је Хармер.

Поред тога, истиче издање, руска ваздушна операција ће Асаду омогућити да реши један од главних проблема у војној кампањи, то јест да спречи велике губитке у пешадији.

 

Руска реч

Напиши коментар