Свет

Руски медији: Србија признала независност Косова

Интернет портал Newsru.com пише да је Србија отворила себи пут у Европску унију, а да су на Косову уверени да је њихова независност призната

Србија и Косово постигли су историјски споразум који власти у Београду и Приштини интерпретирају на различите начине, оцењују вечерас руски електронски медији.

“Србија и Косово утврдили су одредбе споразума који Приштина прихвата као признање независноти покрајине”, наводи Ехо Москве. Интернет портал Newsru.com пише да је Србија отворила себи пут у Европску унију, а да су на Косову уверени да је њихова независност призната.

Србија и Косово су потписали споразум о регулисању односа, док је раније Србија одбијала да потпише предлог Европске уније о споразуму са Косовом, пише портал Gazeta.ru. Портал наводи да је постизање споразума изузетно важно за Србију, јер европске власти обећавају Београду да ће у случају решења косовског питања почети разаматрање њеног уласка у ЕУ. ТВ Мир је оценила да је Србија “де јуре признала независност Косова”.

Коментари (1)

  1. Данко Б. Марин каже:

    Пут у ЕУ? Шале се са будалама….Треба прочитати извештај Стејт департмента о Србији за прошлу годину! САДистима једино одговара : НЕМА СРБА – НЕМА НИ ПРОБЛЕМА!!!!

Напиши коментар