Свет

РУСИ БЕЗ МИЛОСТИ: Родбина терориста плаћаће штету од напада!

Обучавање за терористичке активности кажњава са до 10 година, за оне који дејствују као терористи у иностранству шест година робије…

Доњи дом руског парламента, државна Дума, усвојио је једногласно предлог новог закона који пооштрава казне за тероризам, а одговорност за штету коју почине терористи проширује и на њихову родбину. Очекује се да ће предлог закона исто тако брзо бити усвојен у горњем дому парламента, Савету Федерације, и да ће га затим потписати председник Русије Владимир Путин, чиме ће ступити на снагу.

Предложени пропис предвиђа да се обучавање људи за терористичке активности кажњава са до 10 година затвора. За оне који дејствују као терористи у иностранству у оквиру милитантне групе, предвиђена је казна у трајању до шест година затвора.

Чини се да је ова мера одговор на учешће руских држављана у сиријском грађанском рату на страни побуњеника, пише Асошиејтед прес. Руски званичници су изразили бојазан да би ти држављани могли да почине терористичке нападе у домовини, када се буду вратили.

Коментари (2)

  1. nlcph каже:

    Одлично. Савршено!

  2. Aleksandar каже:

    Tako se to radi sa teroristima ima da plate sve.I tu nema milosti prema nikome ko to radi.

Напиши коментар