Србија

Роми организују своју параду

Овога пута реч је о ромској паради, којом ће припадници ромске популације указати на проблеме с којима се свакодневно сусрећу

romi-parada

У Београду ће у петак бити организована још једна парада!

Овога пута реч је о ромској паради, којом ће припадници ромске популације указати на проблеме с којима се свакодневно сусрећу. Окупљање је испред Владе Србије, одакле ће учесници у 11.55 часова кренути у шетњу до Миксер хауса у Савамали. Горан Милетић из Сивил рајт дифендерса, који је с Ромским културним центром и ЦПЗВ Ноу хау организатор ове манифестације, каже да се очекује присуство неколико стотина људи, те да је веома важно да Србија има и овакву параду.
– У неколико градова Европе организује се сличан догађај како би се скренула пажња на проблеме ромске заједнице. Испред Владе у петак би требало да буде двоје или троје говорника, а један од њих можда ће бити Сораја Пост, посланица Европског парламента из Шведске. Она је уједно и једина Ромкиња у ЕП – истиче Милетић.

Он додаје да ће се у Миксер хаусу одржати изложба о Ромима, дебата на тему ЕУ и Роми, али и концерт, као и да ће учесници шетње однети помоћ мигрантима. Иначе, у Србији живи око 150.000 особа ромске националности, што је око два одсто укупног становништва, а спадају међу најдискриминисанији део друштва.

Коментари (2)

  1. Slavica Jovanovic каже:

    Sarada- Parada- Estrada! Iza mnogih Muslimanskih Roma stoje islanske zajednice koje ne vole Pravoslavlje! Sabacki Maljani su krenuli iz Sapca prema Srebrenici da dokazu da su Srbi Genocidni ! Koriste ih u politicke svrhe jer su nepismeni . Treba ih iskolovati da pocnu posteno da zaradjuju svoje parce hleba . Ne tako davno prebili su Rasu Popova knjizevnika!

  2. Srbin каже:

    Videla zaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu.

Напиши коментар