Србија

Позив професорке др Миле Алечковић на Марш против пљачке, беде и сиромаштва

Позив професорке др Миле Алечковић на Марш против пљачке, беде и сиромаштва 30. марта 2013. у Београду

НАРОДЕ СРБИЈЕ !

СВЕ НАШЕ СЕСТРЕ И СВА НАША БРАЋО,

Сви ви који се лишавате, мучите се или гладујете, сви ви који знате да правда није ни лево, ни десно, него горе и усправно у људским висинама, изађите, свих опредељења и свих боја, на велики протест против пљачкања и против беде у Србији!

И не обазирите се на критике које ће о вама писати. Не обазирите се на називе “фашисти”, “олош” и сличне погрде, које ће медији великог и спекулативног капитала писати о вама, јер историја је пуна таквих именовања и то је само немоћни наставак психолошког рата против вас.

Знајте да сте ви усправни, достојанствени и чисти људи који неће да робују и који хоће свој кратки живот да проживе без бола.

Данашње српско друштво је неправедније него икада до сада, јер оно не може више да се позива ни на комунисте, ни на комунистичке диктатуре!

Ко је изродио велике тајкуне, спекулативни долар и банкарске ка(за)мате? Ко штампа вештачке новчанице, ко затеже камате на камате, ко вам шаље десет претећих порука телефоном чим банци дугујете два динара ?

Ваше месечне милостиње касне, ако их уопште и добијате. А замислите када би на сваки дан кашњења ваше плате, ви држави или приватнику могли да наплаћујете камату ? Зашто ми то право немамо, а банке га имају? Јесмо ли ми живи људи или смо стадо прегажених робова и мртва статистика за банкарске аутомате?

Све државне службе у Србији претвориле су се у лешинаре који нам цепају џепове. Сви смишљају само како да вас преваре, збуне и оцаринаре! Плаћате месечно одржавање зграда ! Да ли неко одржава ваше зграде, поцрнеле и труле, са којих се зидови љуште а лифтови кваре сваки дан? Да ли вам неко кречи ходнике ? Зашто и они који нису власници ничега, који нису власници ни станова , ни кућа , ни земљишта, плаћају таксу за грађевинско земљиште? Зашто за сваки рачун плаћамо “таксу на промет неколико евра” ? За те паре би сиромашни људи у Србији могли да купе више литара млека месечно!

Срби су народ у Европи који има најмање зуба у вилици! Срби су народ који једва може да плати сахрану својих мртвих ! Срби су народ чија деца, 2013. године више не једу јужно воће! Срби су народ у коме се поново школују само богати !

Није тачно да држава нема новца за пензије! Има га ! Паре одлазе на приватне луксузе и скупе баханалије, на коктеле и промашену дипломатију! Одлазе на обезбеђења секси парада и нарко фестивала ! Иду у партијске трезоре ракетама рекетирања! Нема јавног предузећа у Србији које не краде за своју партију ! Сви краду за своје партије, а једина и највећа партија за коју нико не краде и коју су сви заборавили, јесте народ !

Наметнули су нам политички и економски систем у коме имамо вечни избор између истих! Већ тринаест година у првом реду сваке власти седи један гитариста који је унео пустош у економију Србије. Марионете се “конструишу и реконструишу” у колу за које су замислили да ће се вечно окретати са истима, без народа, јер му народ више ни не треба! Убедили су нас да се у прљаву воду довека може додавати чиста вода, а да се буђ никада не проспе !

Пробудимо се и проспимо нагомилану буђ!

Направимо листу највећих лопова и не дајмо им да побегну из земље! Блокирајмо све авионске писте онога дана када барабе буду намеравале да беже на сунце Флориде!

Народе Србије , сестре и браћо и сви српски грађани!

Моји храбри студенти !

Које год да сте вере и имена, покажите да не постоји ни десно, ни лево, ни црно, ни бело, него само ситост или глад, здравље или болест, обест или жртва, безобзирност или солидарност, страх, или слобода.

Изаберимо слободу!

ИЗАЂИМО СВИ, ПОКАЖИМО КОЛИКО НАС ЈЕ ЈАКИХ, СВЕСНИХ И НЕПОБЕДИВИХ ДАНАС!

Проф.др

Мила Алечковић

Женес, савест српских жена

Коментари (1)

  1. Радмило Миладиновић каже:

    Мислим да неће успети јер је народ слуђен !.. Један од ранијих, социјалистичких, високих политичара, на питање шта је то ТРАНЗИЦИЈА, одговорио је : ” То вам је ко шћапи – шћапи “!? Шта рећи за актуелног Мркоњића, за Славиу Ђукић – Дејановић !? Међеди који су научили само на привилегије, без знања и без рада ! Али знaм да они нису једини… Ко је у Србију донео крилатицу : Усе, насе и подасе !? Подржавам иницијативу г-ђе Алечковић, за сада само овако !..

Напиши коментар