Војни полигон

Погледајте како су руски бродови из Каспија гађали Исламску државу у Сирији

ПРЕЂЕН ЈОШ ЈЕДАН РУБИКОН – РУСКИ ГЕНЕРАЛШТАБ ТВРДИ ДА ЈЕ СВЕ „УСАГЛАШЕНО СА ПАРТНЕРИМА“

* У извођењу напада је учествовала ударна група бродова руске Каспијске флотиле – ракетни брод „Дагестан“ и мали ракетни бродови „Град Свијажск“, „Углич“ и „Велики Устјуг“

* „Дагестан“ је дугачак преко 100 метара, а наоружан је управо ракетама „Калибар НК“ које лете на висини од 50 метара и заобилазе на путу ка циљу све природне и вештачке препреке. У стању је да туче и уништава циљеве удаљене и 4.000 километара. И ноћу и и по најлошијем времену

Ракетирањем Исламске државе из Каспијског мора – Москва је прешла још један Рубикон у својој „сиријској операцији“. Међутим, не сасвим по свом нахођењу.

Начелник Главне оперативне управе руског Генералштаба – генерал-пуковник Андреј Картаполов – саопштио је данас да је Москва ударе крстарећим ракетама „Калибар НК“ из Касспијског мора „усагласила са партнерима“.

raket_4394

Објаснио је да је руска војна обавештајна служба 5. и 6. октобра открила „низ важних објеката исламиста који су морали да одмах буду уништени“. Зато је пала одлука да се униште високопрецизним крстарећим ракетама великог домета.

Картаполов је указао да су ракете – ради безбедности цивилног становништва –летеле преко ненасељених предела.

У извођењу напада је учествовала ударна група бродова руске Каспијске флотиле – ракетни брод „Дагестан“, мали ракетни бродови „Град Свијажск“, „Углич“ и „Велики Устјуг“.

raket_85n

„Дагестан“ је дугачак преко 100 метара, а наоружан је управо ракетама „Калибар НК“ које лете на висини од 50 метара и заобилазе на путу ка циљу све природне и вештачке препреке.

У стању је да туче и уништава циљеве удаљене и 4.000 километара. И ноћу и и по најлошијем времену.

Мали ракетни бродови су дугачки 70 метара, али и они носе ракете „Калибар НК“.

 

Факти

Коментари (1)

Напиши коментар