Србија

Отворено писмо Наташи Кандић

Пише: Драган Ђоговић

(Не) Поштована госпођо Напала Канђа – пардон Наташа Кандић,

dragan-djogovicкористим своје законом утемељено право слободног мишљења, на којег се ето видим годинама и Ви сами „часно и морално Вашим фондом за хуманитарно право“ опозивате и промовишете, да свој приватан став овим отвореним путем о Вама изразим, с ризиком свјесним да убиљежен на некаквој црној листи омиљених Вам западних пријатеља осванем, – који Вас тако брижно штите пазе и мазе, и свесрдно затрпавају силним девизним хрпама за сваки Ваш дубоко уклесани реторични болни биљег у племените душе мукотрпног српског живља.

Неспорна ми је лична сумња госпођо „Канђа“, да сте у стилу Вашег „моралног карактера“ дошли на идеју 1992. године да оснујете ту „фондацију“ коју већ ево двадесетак година на српску жалост и штету Вашим кралима успјешно управљате, само са једним уцртаним циљем да постанете славни и богати.

Јер како би се уствари и могло постати славан и богат са том фарсном „фондацијом“, никако другачије него под плаштом маскиране хуманости сврстати се на страну моћних рогатих злотвора, спознавајући притом да се рогат са рогатим није бости него му се умиљато приклонити.

Наравно да Вам ни на крај памети није било госпођо „Канђа“ да се са тим Вашим „фондом“ заиста ангажујете на том пољу хуманитарног људског права, штитећи уистину све праве жртве овог балканског несретног подручја. Тако нешто долази на памет само искрено поштеним и духом оплемењеним људским душама, чијем слоју ни близу не припадате.

Лажним и вјештим манипулацијама за које сте већ једном судски процесуирани, а за многа још увијек то нисте, истинске чињенице стварних трагичних догађаја балканске голготе претварали сте у неистину и у обрнутом облику, дувајући из петних жила кроз рогове по свим свјетским позорницама, на све што српки знак и подзнак са префиксом има. – покупивши тиме уз громогласне овације сва значајна признања и наградне ловорике Ваших спонзора.

Вашом најновијом тврдњом да се не може поредити Крим и Косово, јер су Срби били агресори а Украјинци то нису – којом сте реалне чињенице поново Вашим устаљеним методама изврнули, јер Вама очигледно као и својевремено Пилатусу истина није битна, циљано сте главној мети Србији и српском народу коме и сами припадате, нанијели по ко зна који пут страшну душевну бол, а чија истинска страдања у потпуности свјесно и равнодушно игноришете.

Овим поступком Ваши донаторски патрони ће Вас поново одушевљено обскрбити хрпицима девиза, награђујући Ваш „морални подухват“, да би сте и даље мирно у Вашем по свим можданим вијугама мржњом попуњеном уму, за којег ни Сигмунд Фројнд да је жив не би дијагнозу имао, поново могли нешто ново смислити и бесрамно лансирати.

И на крају чисто хипотентично примјера ради, чудило ме не би недај Боже, да Вам на памет падне као рођеној Крагујевчанки, да и у прошлост још дубоко нос забодете, и све оне од стране монструозних јединица нацистичке Њемачке недужно стрељане хиљеде грађана Крагујевца међу којима је било 270 ђака у једном октобарском дану 1941. године из Вашег усидреног пропагандног угла, можда оправданим прогласите.

Чак ни тим гнусним потенцијалним чином не би се скоро нико жив ни у мртвилу у Србији усудио да Вам нешто противречи, на евентуално задовољство многих Ваших даровитих заштитних обожаваоца.

С (не) поштовањем

Драган Ђоговић

Дизелдорф

Коментари (6)

 1. Marko каже:

  Svako društvo ima svoje parazite. Kada to ne bi bila Kandić, bila bi to neka druga Nata.

 2. kandic fuj каже:

  strasno. da smo imalo pametni (kao Putin) ne bi dozvolili ovom izrodu od zene da ista kaze javno. mislite li da bi u Rusiji moglo nesto ovako?

 3. ceda каже:

  pa zarne vidite rugobu jedino je siptari prcaju,,, izvini srbijo nebi da se zrtvujem nije ona dostojna toga!!!!!!???????

 4. Milivoje Stankovic каже:

  Patrioto svaka ti cast na ovom napisanom tekstu. Super. Ova krokodilka mora sudski da odgovara kad tad za sve lazi i nedela koja je ucinila protiv Srbije gadi mi se kad joj njusku vidim.

 5. Корнелиjе Кодреану каже:

  Ова сподоба не припада србском народу, она jе настала у мешаном браку. Стоп расно мешаним браковима, jер они изроде овакве издаjничке сподобе.

 6. Marija каже:

  Svaka Vam cast posteni gospodine Djogovic! Nje i njojzi slicnih je ovoj Srbiji zaista dosta!Ja samo ne razumem da drzava Srbija tolerise njeno delovanje protiv i drzave i protiv srpskog naroda godinama!Ko nju stiti? Zar smo toliko podanicki raspolozeni prema Zapadu da ni ovakvim ocitim neprijateljima svega sta je srpsko ne mozemo da stanemo na put? Koja bi drzava to trpila ovoliko dugo?Zna li neko pravu istinu ko stiti ovu zenu?Sta radi tuzilastvo i nase pravosudje?Sta je sa nama?!?Ima li odgovora?

Напиши коментар