Србија

ОДЛАЗАК КОРУМПИРАНОГ СКОТА: Коначно смењена Ната Месаровић

Најкорумпиранији судија Ната Месаровић је својевремено од стране „жуте“ власти „награђена“ местом председнице Врховног касационог суда, након што је изрекла максималну казну Милораду Улемеку на монтираном процесу за убиство Зорана Ђинђића.

Скупштина Србије усвојила је одлуку о престанку функције председнице Врховног касационог суда (ВКС) Нате Месаровић. За престанак функције председнице Врховног касационог суда је гласало 138 посланика владајуће већине. Против смене је било 45 посланика ДС-а и ЛДП-а, по чијем налогу је противуставно постављена, у време њихове владавине.

Парламент је о престанку функције Месаровић расправљао на предлог Високог савета судства (ВСС), који је то предложио на основу одлуке Уставног суда којом је утврђено да одредба закона по којој је избрана на ту функцију није у складу са Уставом.

Месаровић ће тако остати и без функције председнице ВСС, јер је председник ВКС по функцији и председник ВСС.

Она ће ипак бити судија ВКС и највероватније ће наставити да се бави кривичним предметима о којима се у трећем степену, односно по ванредним правним лековима расправља пред тим судом.

Коментари (1)

  1. Danilo Vasic каже:

    Vlada bi u prvom redu trebalo da ocisti sve sudove u kojima i cveta najveca korupcija da bi uopste mogla i da pokrene borbu protiv kriminala. Policiju isto tako treba ocistiti kako nebi kriminalce obavestavala da im predstoji hapsenje da bi mogli na vreme da se sakriju.

Напиши коментар