Регион

Одговор Дачићу из српске емиграције

„Из Аустрије ми је један послао поруку и рекао да никако не улазимо у Европску унију. Он је отишао у Аустрију, тамо је одвео децу, а овде ће друга деца да буду уништавана. Вратите се у Србију, делите судбину свих, па онда делите лекције“, поручио је Дачић.

Овако је гласио одговор премијера Србије на поруку коју му је послао један Србин из Аустрије.

У три реченице је сажео не само одговор дотичном господину већ је изнео и своје мишљење о целокупном српском расејању и његовом виђењу улоге расејања у процесима који се одвијају у Републици Србији. Једном речју, од српског расејања тражи, да се не петља у унутрашње проблеме републике Србије и планове Владе чији је он Премијер.

Очигледно је да поред српског народа на северу Косова и Метохије, који су за тренутну Владу препрека и реметилачки елемент за остварење њихових издајничких циљева и за чију децу не постоји бојазан да буду уништавана као за децу у централној Србији, сада се јавља и тамо нека дијаспора за коју премијер мисли да због обезбеђеног, по његовом мишљењу лагодног живота на западу, ми више немамо право гласа када су српски национални интереси у питању и када је у питању српско Косово и Метохија. Да видимо прво, како смо ми у расејању дошли до тог лагодног живота, које по мишљењу Дачића не желимо да приуштимо српској деци у Србији, и пре свега зашто не живимо у својој Отаџбини и не делимо судбинуостатка народа.

Многи од нас који живимо и радимо широм расејања, били смо свих ових година кивни на „нашу“ државу и политичаре. Били смо љути на Титове комунисте, због којих су многи морали да напусте своја огњишта, само због тога јер нису били политички подобни, јер се нису уклапали у југо комунистичку визију уређења државе. Ни тадашњи политичари нису хтели да слушају неке тамо исељенике, чак су их називали непријатељском емиграцијом. А српски народ је и даље одлазио. Одлазио је због југо комуниста који су похарали оно мало српске привреде и плански уништили српско село, па су многи морали да потраже боље услове живота за себе и своје породице широм света, односно широм Европе, док се та још није звала Унијом. Распадом накарадне творевине зване Југославија опет није било никог да заштити српски народ, па је нови талас наше браће и сестара потражио спас широм света. У новијем периоду, млађе генерације напуштају Отаџбину, у жељи за нормалним животом, у жељи да се докажу на стручном и професионалном плану, да постигну све оно што им није обезбеђено у њиховој домовини. Да могу да остваре најосновније право – право на породицу. Право које не могу да остваре у својој земљи коју изједа бела куга док њихови политичари сањају о Европској унији. Зашто се то дешава? Зашто свих ових година српски народ и даље одлази из Србије? Зато што државу и даље води исти онај антисрпски комунистички кадар који не може и неће да српском народу обезбеди елементарне услове за живот и рад, а камоли да одбрани државу од спољних и унутрашњих непријатеља, да сачува територију и минимум људског достојанства.

У какву државу нас тај премијер позива да се вратимо? Где да се вратимо? На Косово и Метохију од којих се он и његова клика данас јавно одричу или можда у Рашку област и Војводину од којих ће се сутра одрећи?! Шта ће уопште остати од те државе док су на власти такви и њему слични? Са којим народом жели да делимо судбину? Да ли можда са српским народом на Косову и Метохији од којег се он и његова клика данас јавно одричу или са српским народом у Рашкој области и Војводини од којих ће се сутра одрећи?!

Велика већина нас је спремна да се врати. Велика већина нас активно учествује у разним облицима помоћи нашој Отаџбини. Великој већини нас није све једно када видимо како наша браћа и сестре трпе у Крајини, у Босни, на Косову и Метохији, у Црној Гори, у Македонији, у централној Србији. Није нам све једно када видимо како су напуштени од властите државе. Трудимо се и увек ћемо се трудити да им помогнемо и самим тиме помогнемо нашој Отаџбини, да сами себи створимо услове за повратак. Један од првих и најважнијих задатака на том путу биће свргавање издајничке власти . Ту ћемо свим силама помоћи родољубиве Србе који за разлику од садашње власти имају алтернативу и визију али који због оваквог премијера и њему сличних политичара до сада нису имали прилику да се покажу, као и стотине хиљада српских исељеника широм света, који нису могли да своје знање, енергију и стваралаштво употребе у изградњи своје Отаџбине, због истих тих антисрпских кадрова, који и даље опстају на власти захваљујући изборној крађи и узурпацијом медијског простора.

Вратићемо се Дачићу. Вратићемо се са својим знањем, са својим капиталом стеченим у иностранству, у жељи да помогнемо Отаџбини и да делимо судбину свих како си то лепо рекао, али пре тога ћемо направити све да ти и твоји издајнички сателити сјашете са грбаче српског народа и да доведемо на власт часне, поштене и способне људе којих има пуно у нашем народу, јер то је једини и главни предуслов нашег повратка, то је једини и главни предуслов просперитета српског народа у целини и предуслов очувања српске државе.

Српско друштво Задужбина
Љубљана, 24.04.2013

Напиши коментар