Србија

Николић: Клечим и тражим помиловање за злочин у Сребреници!

Извињавам се за злочине које је у име наше државе и нашег народа учинио било који појединац, рекао је председник Србије

Ја клечим и тражим помиловање за Србију због злочина који је извршен у Сребреници. Извињавам се за злочине које је у име наше државе и нашег народа учинио било који појединац, изјавио је председник Србије Томислав Николић у интервјуу босанској ТВ БХТ.

У кратком изводу из емисије “Интервју 20”, који је објављен на Јутјубу, Николић је на питање новинарке о геноциду у Сребреници, најпре рекао да он мора да се докаже.

Николић је додао да све оно што се дешавало у ратовима у бившој Југославији има карактеристике геноцида.

Емитовање интервјуа на телевизији БХТ најављено је за 7. мај.

Подсетимо, чланови Председништва БиХ Небојша Радмановић и Бакир Изетбеговић су ове седмице боравили у службеној посети Србији где су разговарали с Николићем те се сложили да међу њима више не треба да буде несугласица и неразумевања и да две државе у будућности треба да буду још чвршће повезане и да догађаји из 20. века не смеју више никада да се понове.

“Србија као гарант Дејтонског споразума жели Босни и Херцеговини најбољи могући економски, привредни и сваки други развој, стабилност и сигурност. Србија жели да јој помогне на том путу. Србија је ту увек када затреба и ако постоји потреба пружиће помоћ. Али, ми бисмо желели да два ентитета сами решавају своје проблеме и да сарађују”, рекао је Нколић након разговора с Радмановићем и Изетбеговићем.

Члан Председништва БиХ Жељко Комшић одбио је да отпутује у Србију, а Николић је казао на састанку како се нада да ће успоставити комуникацију с Комшићем и да више неће бити отказивања састанака између БиХ и Србије.

Председник Србије Томислав Николић дао је интервју босанској телевизији БХТ који би требало да буде емитован 7. маја. Међутим, у тизеру, односно најави за интервју који се већ емитује, неке ствари су исечене, па изјаве председника Србије губе прави смисао, кажу у Председништву Србије.
 За нас је најспорнији део у коме председник Николић објашњава да све што се дешавало на простору бивше Југославије током рата има карактеристике геноцида и као пример наводи протеривање Срба током акције Олуја, али тај део је у најви интервјуа исечен – кажу у кабинету председника Николића. Они додају да су од телевизије БХТ добили гаранције да ће монтиран интервју бити послат на ауторизацију, али да до тога још увек није дошло.
– Надамо се да ће испунити обећање и да ће нам послати материјал на ауторизацију. Такође се надамо да је изостављање дела реченице којим изјава председника Николића добија сасвим другачији смисао случајност и да ће у интервјуу који ће бити емитован бити све онако како је председник рекао – закључили су у кабинету.

Коментари (2)

 1. СРПСКА ГАРДА каже:

  Пичко издајничка !!!
  Продао си српство и Воју !!!
  СЛОБОДА ЛЕГИЈИ !!!
  СМРТ ОВИМ ИЗДАЈНИЦИМА !!!

 2. Данко Б. Марин каже:

  Ради се о одмазди – “РАТНИЧЕ”!

Напиши коментар