Регион

Митрополит Амфилохије: Опасност од еуропоклонства и геј-парадерства

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије казао је данас да постоји опасност да се у Црној Гори јунаштво претвори у еуропоклонство, а да се чојство преобрази у геј-парадерство.

Митрополит Амфилохије служио је помен војводи Марку Миљанову у цркви Светог Стефана на Медуну код Подгорице.

„Црна Гора се кроз векове трудила да на семену које је посејао Свети Сава буде носилац двоједне врлине јунаштва и чојства – до наших времена. Нажалост, у ово наше време постоји опасност да се јунаштво претвори у еуропоклонство, а да се чојство претвори и преобрази у геј-парадерство“, рекао је он.

Митрополит Амфилохије је казао да се у Црној Гори ствара атмосфера клањања Европи, саопштено је из Митрополије црногорско-приморске.

„Као што су се Јевреји, док се Мојсије на Синају сретао са Богом, клањали златном телету, тако је и у ово наше вријеме, па и у Црној Гори, ново златно теле – еуропоклонство на помолу, да му се служи, да му се сви клањају, да му приносе кад и своју душу и своје биће“, рекао је он. Митрополит Амфилохије је, како је саопштено, рекао да геј-парадерство, као унутрашњи поремећај људске природе, све више добија на значају.

„И оно почиње да замењује истинско и право чојство и људско достојанство и овде у Црној Гори Његоша и Марка Миљанова“, казао је он.

 

Извор: Танјуг

Напиши коментар