Србија

Мишковић напао патријарха Иринеја

Ивана Мишковић Карић послала првом човеку СПЦ непријатно писмо јер Делта фондација није позвана на састанак о Храму Светог Саве, иако су највећи донатори (?!)

Је л’ ти знаш ко сам ја?

Ивана Мишковић Карић, ћерка утамниченог бизнисмена Мирослава Мишковића и управитељ Делта фондације, послала је Његовој светости патријарху Иринеју протестно, крајње непријатно писмо јер та фондација није позвана на састанак – седницу Друштва за подизање Храма Светог Саве! Мишковић Карић у писму још тражи образложење од патријарха зашто нису позвали никога из„Делте“!

– Из медија смо сазнали да је у уторак 19. фебруара одржана седница Друштва за подизање Храма Светог Саве на Врачару. Искрено смо изненађени да на ову седницу није позван представник „Делта холдинга“. Погођени смо непозивањем на седницу Друштва.

Најоштрије протестујемо због таквог геста и молимо вас за разјашњење – наводи се у писму и „подсећа“ СПЦ да је „Делта“ највећи појединачни донатор за изградњу Храма иако они, како даље пише у писму, не воле да се хвале колико пара дају као добротвори (?!).

– Ви сигурно знате да је наша компанија један од оснивача Конзорцијума за финансирање наставка изградње Храма, из којег је касније настало Друштво за подизање Храма Светог Саве. „Делта холдинг“ је и један од највећих појединачних донатора. Тиме се нисмо никада јавно хвалили, али несхватљиво је да се наша посвећеност изградњи Храма заборави у оквиру самог Друштва – пише у протестном писму.

До закључења броја поводом овог инцидента нисмо добили одговоре од информативне службе Српске православне цркве и Делта фондације

Сметају јој друге званице

Ивана Мишковић Карић још негодује и због тога што су на састанак Друштва позване особе које су некад радиле за „Делту“ и по том основу биле укључене у рад Друштва, а које данас немају везе с поменутом компанијом. Ипак, како даље наводи, Делта ће наставити да помаже изградњу Храма.

Коментари (3)

  1. Zdravko каже:

    Sta lopovi misle, da mogu sa najvecom donaciom da kupe obras i postovanje?

  2. Marija каже:

    Ne komentarisem vas odnos sa SPC i donacijama koje ste dali a u kojima ima puno naseg novca.To je bio vas izbor.Ako mislite da novac moze da “otkupi” pljacku gradjana Srbije, onda ste se prevarili.Kogod je postao tajkun u ovoj Srbiji, zna se da to nije mogao steci postenim radom i znanjem.Crkva je uzela novac ali se nije obavezala da ce vas stititi.I ona je u dubokim problemima, ni sama ne zna kako da ih resi.Posrnuce ovog naroda je veliko i duboko a siromastvo i beda kucaju na mnoga vrata.Vi bar za to ne brinete.

  3. Zeljina каже:

    Nevjernice, “Nek ne zna ljevica, sta radi desnica”

Напиши коментар