Само вас гледамо

Министар и његова љубавница рекетирали бизнисмене!

Полиција испитује како је један члан Владе примао мито од бизнисмена да би им заузврат „завршавао разне послове“

Спрема му се ћорка – пре рока!

Завршио сам неки посао са М. Ђ., иди код њега, већ је нешто спремио, обраћа се министар својој љубавници и сарадници. Она седа у ауто и креће ка београдском насељу у велелепну вилу тог познатог бизнисмена. Послуга отвара врата и упућује је у дневну собу. Ту је чека министров пословни партнер.

– Поручио ти је министар да је све завршено. Јеси ли спремио договорено?
– Све је ту. Не брини – одговара јој он и доноси свежње новчаница, све по 500 евра. Поврх свега је чашћава златним накитом.

Овако је, добро обавештен извор, покушао да илуструје начин на који је један од министара из Владе Србије (име познато редакцији) редовно пословао с многим привредницима из свог сектора. Полиција годинама има сазнања о корупцији у коју је умешан тај министар, али политичке воље све до сада није било.

– Постоје сведоци, признања појединих особа, па чак и транскрипти разговора који су више него занимљиви. Мислим да би акција врло брзо могла да крене – каже наш извор.
Колико су пара на овај начин министар и његова љубавница утерали у своје џепове, нико са сигурношћу не може да каже, али се сумња да су у питању милиони евра.

– Буквално се није знало шта ће с парама. Куповано је дијамантско прстење, торбе „луј витон“, гардероба и за фамилију љубавнице, станови, плаћало се неретко у кешу и по иностранству. Колико је то постала рутина, показује и детаљ да је мито чак тражио и на састанцима у министарству! – закључује наш саговорник.

Рекетирали и стране фирме

По доласку на чело министарства, корумпирани министар стално је нападао једну страну фирму: како не послују добро, како више неће добити ниједан посао… Међутим, кад су се после неколико месеци јавних напада „договорили“, министар је наједном променио причу. Почео је да хвали исту компанију коју је раније нападао, а фирма је од његовог министарства почела да добија послове.
– Та фирма да дампинг цену, па се после анексима драстично увећавају уговори под изговором непредвиђених ситуација. Чист лоповлук. Али полиција све то увелико истражује – тврди наш саговорник.

Коментари (1)

  1. 124C41 каже:

    Да погодим, јел то Милутин Мркоњић пошто ће бити ухапшен и то пре рока? 🙂

Напиши коментар