Србија

Месићев братанац пуцао у чело Исуса Христа

Братанац Стјепана Месића, Титов и Кардељев пријатељ, пуцао је у Цркви Св. Андреја на Двору Карађорђевића у чело Исуса Христа, а те ране видљиве су и данас 68 година касније. Иначе, поред одликовања Јосипа Броза, Месић је раније добио и одликовања од Адолфа Хитлера, Бенита Мусолинија и Анте Павелића.

У Цркви Светог Андреја Првозваног на двору Карађорђевића на Дедињу у куполи и после 68 година може се видети фреска Исуса Христа са рупом од метка у челу у коју је пуцао комунистички комадант, близак пријатељ Јосипа Броза Тита и Едварда Кардеља, као и братанац Стјепана Месића и носилац Хитлерових, Мусолинијевих и Павелићевих одликовања!

Посетиоци двора и Цркве Светог Андреја Првозваног који су масовно долазили да одају почаст Карађорђевићима, док нису сахрањени на Опленцу, чудили су се и „крстили“ чудом када су угледали фреску Исуса Христа са рупом од метка на челу.

Тај метак у чело Исуса Христа, испалио је Марко Месић, комадант Југословенског батаљона, један од блиских пријатеља Јосипа Броза Тита, Едварда Кардеља и братанац последњег председника СФРЈ и бившег председника Хрватске Стјепана Месића, који се, подсећамо вас приликом распада бивше државе хвалио да је „обавио задатак“.

http://youtu.be/XD65o5Q4cF4

Према историјским подацима, дуго скриваним, приликом дочека Нове 1945. године, Марко Месић, командант Југословенског батаљона који је дошао из СССР-а и на предлог Коминтерне примљен је у КПЈ, у знак оданости партији ушао је у Цркву Св. Андреја и пуцао у икону Христа Сведржитеља.

Члан Крунског савета Матија Бећковић каже да ни Двор ни Карађорђевићи не желе да овај пуцањ у Цркву и све што је свето остане упамћен и да из тог потеза многе будуће генерације уче.

– Тај злочин који је починио Марко Месић треба да остане за наук свима и намерно се није и неће се санирати. Како би сви могли да виде шта се радило на овим просторима – каже он.

Према његовим речима, ни Јосип Броз Тито, а ни Слободан Милошевић нису „сакрили тај злочин“ јер нису улазили у дворску цркву.

– Ни Тито, а ни Милошевић нису улазили у тај храм који је годинама био затворен, а нико није у њега улазио, док Црква није смела да захтева дозволу за богослужење у овој светињи. У Цркву Светог Андреја Првозваног за време Брозове владавине једино је ушао цар Етиопије Хајле Селасије на његов захтев. Ово, нажалост, није једини случај скрнављења Двора од комуниста, наилазили смо и на урезане петокраке на зиду, као и многа друга скрнављења – рекао је он.

Бећковић додаје да је ово злочин за који сви морају да знају, али и судбина човека Марка Месића, који је пуцао у Исуса, мора да се обелодани да би сви знали истину.

По тим подацима из историјског архива, Марко Месић пре него што је постао комадант Југословенског батаљона био је у саставу 369 усташке пуковније и био је један од 360 усташа који су заробљени подно Стаљинграда у Другом светском рату.

После тог заробљавања, братанац Стјепана Месића прелази у новоформирани југословенски батаљон, који је касније током рата прешао у Београд.

Марко Месић је одликован за храброст од стране Јосипа Броза Тита, чијем чину је присуствовао лично и Едвард Кардељ, који је тада политичком комесару батаљона Ђури Лончаревићу рекао да се „у Београду накупило много усташа и ми то морамо рашчистити“.

Иначе, поред одликовања Јосипа Броза, Месић је раније добио и одликовања од Адолфа Хитлера, Бенита Мусолинија и Анте Павелића.

Коментари (3)

 1. Данко Б. Марин каже:

  А Стипица је крштен по православном обреду ,однела га помајка… Ипак ,сатанизам је трајно победио код тих демонских ликова!

 2. Братанац? каже:

  Како Марко може бити Стјепанов братанац? Ваљда је обрнуто, тј. Марко је Стјепанов СТРИЦ. А, то да су Месићи српског порекла, само потврђује чињеницу да су изроди из нашег народа најгоре усташе, исто је и са потурицама, комунистима… ко год се одрекао своје вере и свога рода, да би доказао “љубав” и припадност свом новом (лажном) идентитету/идеологији, морао је из све снаге да мрзи све што је српско и православно.

 3. Oskrnavljena Ikona? каже:

  Oprostite sto ovaj komentar nisam napisao cirilicom vec latinicom- moj kompjuter nije u mogucnosti da to uradi…
  To sto je pucano u ikonu to uopste nije u redu, ali iz mog ugla gledano ova ikona je sama po sebi oskrnavljena zato sto koliko ja vidim Isus pokazuje rukom djavolski znak. Kao sto postoji mogucnost da je ikona Svetog Arandjela oskrnavljena zato sto se iznad Svetog Arandjela nalazi iluminatsko oko tj. oko u trouglu, tako i ovde postoji mogucnost da je ikona oskrnavljena.
  Izvinjavam se Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi, svim vernicima i celom srpskom narodu, nisam mislio nikoga da uvredim samo eto dao sam neko svoje misljenje…

Напиши коментар